Hrvatska KRAJ STUDENTSKOG BUNTA

Deblokirana referada Filozofskog fakulteta

  • Autor: tportal.hr
  • 18.10.2011 13:02:58
  • 18.10.2011 9:57:27

Plenum studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu odlučio je prekinuti blokadu studentske službe na tom fakultetu koja je, zbog obaveze plaćanja upisa na više godine studija, trajala skoro tri tjedna

Pozdravljajući odluku fakultetskog vijeća, po kojem se od studenata ništa neće naplaćivati do parlamentarnih izbora, studenti su poručili da je 'blokada urodila plodom' te su odlučili deblokirati referadu.

'Akcijom blokade referade uspješno smo potaknuli Fakultet da izvrši pritisak na Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa', poručili su studenti te najavili medijsku konferenciju na kojoj će i službeno obznaniti deblokadu studentske službe.

Doduše, najavili su nove akcije, poput nastavka potpisivanja peticije za besplatan gradski prijevoz i rješavanje nejasnoća u vezi naplaćivanja ECTS-bodova.

Vijeće Filozofskog fakulteta prethodno je odlučilo da se studentima koji upisuju drugu ili treću godinu neće naplaćivati školarine do parlamentarnih izbora pa se od MZOŠ-a očekuje da pronađe novac za plaćanje školarina na višim godinama studija.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još