MAKARSKA SRAMOTA

Dvorana od 80 mil. kuna nema WC za gledatelje

31.03.2009 u 15:16

Bionic
Reading

Mjesec dana prije otvorenja gradske sportske dvorane u Makarskoj vrijedne 80 milijuna kuna nitko ne zna koliki će biti troškovi njezina održavanja. Da stvar bude tragičnija, dvorana nema parking te joj nije uređen pristupni put i okoliš jer je nestalo novaca. Tragikomična je i činjenica da bi gledatelji došli do WC-a moraju izaći van dvorane

Premda je do sada u izgradnju dvorane uloženo 80 milijuna kuna, pretpostavlja se da će konačna brojka biti 100 milijuna kuna.  Ono što posebno bode oči je činjenica da nitko ne zna koliki bi troškovi dvorane trebali biti, a predviđanja neovisnih stručnjaka govore da bi za održavanje godišnje trebalo izdvajati četiri milijuna kuna.

Međutim, ono po čemu je ovaj objekt zasigurno jedinstven u svijetu je podatak da, unatoč činjenici što može primiti tisuću ljudi, ona nema pristup do wc-a za posjetitelje kroz dvoranu već oni da bi došli do njega moraju izaći iz dvorane.

'Sportski objekti su vrlo kompleksni, a iz male parcele koja nam je bila na raspolaganju izvukli smo maksimum. Mala parcela je ujedno i isključivi razlog zašto su WC-i za gledatelje van objekta. Što se tiče kapaciteta i sadržaja, ovaj objekt koji smo napravili nema usporednicu u Hrvatskoj jer nijedan objekt nema pod istim krovom dvoranu i bazen. No, ja mislim da to može biti samo plus jer zamislite koliko bi koštalo da je Grad odlučio ove objekte raditi zasebno, što bi značilo i dvostruko prolaženje iste procedure i traženje dviju dozvola', rekla je za Makarsku kroniku arhitektica Vera Filipović iz projektnog ureda Dispozicija d.o.o.