UPRAVA HRT-A

Ništa od posljedica za Dijanu Čuljak

17.10.2011 u 14:19

Bionic
Reading

Iako je Dijana Čuljak, prema tvrdnjama HND-a, indirektno priznala da je suvlasnica tvrtke Core media, uprava HRT-a zasad, čini se, ne misli ništa poduzimati, već će pričekati 'činjenice'

'Moramo dobiti činjenice crno na bijelo', kratko nam je kazao predsjednik uprave HRT-a Josip Popovac nakon što je jutros ogranak HND-a pri HTV-u zatražio reakciju matične kuće. Naime, kolege Dijane Čuljak uvjerene su da je ona u sukobu interesa, što je, kako tvrde, priznala svojom izjavom medijima u kojoj je indirektno kazala da je suvlasnica tvrtke Core media. Upravo zbog toga ogranak HND-a zatražio je da se Čuljak najstrože kazni, no Popovac će ipak pričekati čvršće dokaze.

U kratkom razgovoru poručio nam je da i dalje stoji kod svoje izjave da neće dopustiti da se HRT nekažnjeno oštećuje te da će poduzeti korake da zaštiti kuću, bez obzira na to o kome se radi.  No, o najstrožoj kazni, koju danas traži ogranak HND-a pri HTV-u, govorio je još 2008, kada je afera prvi put procurila u medije, i bivši ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić. Tada je kazao da će Dijani Čuljak dati otkaz utvrdi li se da su navodi menadžera Edvina Softića točni.

Naime, iako Softić zbog tajnosti istrage danas šuti, 2008. u javnost je izašao s ugovorom koji pokazuje da je Dijana Čuljak suvlasnica tvrtke Core media koja je, u vrijeme dok je ona radila na HTV-u, proizvodila emisije za konkurentsku televiziju. Čuljak je tada tvrdila da je ugovor koji je izašao u javnost falsifikat, no Jutarnji list, pozivajući se na izbore bliske istrazi, tvrdi da je pronađen original ugovora koji potkrepljuje Softićeve tvrdnje.

'Između nas je puklo u vrijeme kad smo radili s Novom TV i kada sam počeo dogovarati poslove s HTV-om. Kako Šelebaj nije mogao surađivati s HTV-om jer bi bio u sukobu interesa, osnovali smo tvrtku Media spot. U toj tvrtki dobio sam vlasništvo nad 33 posto. Iako je na početku dogovor bio da ćemo sve dijeliti pola-pola, u jednom trenutku to se promijenilo. Dijana je rekla da sve trebamo dijeliti na trećine, nisam imao ništa protiv i tako smo se i uknjižili', govorio je tada Softić.

Nakon što je skandal dospio u javnost prije tri godine, HRT je čak poveo i privatnu istragu koju je provodila HRT-ova pravna služba, međutim dokaze za sukob interesa Dijane Čuljak nisu pronašli. Na HRT-u zasad ne misle provoditi novu istragu, kazao nam je Popovac

'Ono što se moglo utvrditi unutar kuće, utvrdilo se. Ono što je sporno treba doći izvan kuće', rekao nam je Popovac. A izvan kuće mogao bi eventualno progovoriti još uvijek aktualni muž Dijane Čuljak, Vladimir Šelebaj Sellier koji se zbog pranja novca povezanih s tvrtkom Core media nalazi u pritvoru i koji bi prvi trebao znati koliko je istine u upetljanosti Dijane Čuljak u cijeli slučaj.