HORVAT PORUČIO VARAŽDINCIMA

'Habuš će biti produljena ruka stranačkih šefova iz Zagreba'

17.10.2011 u 15:05

Bionic
Reading

Nismo razočarani rezultatima, naglašava nezavisni kandidat za varaždinskoga gradonačelnika Zlatko Horvat osvrćući se na rezultate nedjeljnih izbora u Varaždinu za koje smatra da 'ne pokazuju realno stanje jer su posljedica pritiska HNS-a, SDP-a i HSU-a na svoje članove'

'Na izbore sam izašao samo pod imenom i prezimenom, bez jake stranačke infrastrukture, kao i zamjenici Stjepan Talan i Valent Sabolić. O izvršnoj vlasti u Varaždinu trebali bi odlučivati Varaždinci, a ne stranački ljudi, pa pozivam građane da 30. listopada riskiraju tih desetak minuta koliko je potrebno za izlazak na biralište i ne dozvole da o njihovoj sudbini odlučuju drugi', ističe Horvat te najavljuje još veći angažman radi motiviranja ljudi da izađu na izbore.

Govoreći o dosadašnjem tijeku svoje kampanje, naglašava da je ona protekla na kulturnoj razini, bez vrijeđanja i tako će ostati što se njega tiče. Međutim, izrazio je razočaranje kampanjom protukandidata Gorana Habuša, navodeći kako je prešao granicu kulture i pristojnosti, više se baveći vrijeđanjem njega, nego predstavljanjem programa.

'Goran Habuš bit će produžena ruka stranačkih čelnika iz Zagreba, a poznato je da ti čelnici smatraju da je Varaždin žabokrečina. Ja ne mislim da je Varaždin žabokrečina, a nije ni 'grad slučaj' kako to Habuš stalno navodi. Ovdje je riječ o mogućoj individualnoj odgovornosti pojedinaca, ali dojam da je Varaždin 'grad slučaj' stvorio je upravo protukandidat, stalnim preslikavanjem eventualne individualne krivnje pojedinaca na čitavi grad. Varaždin je prije svega grad kulture i grad ugodnog življenja, a mi smatramo da treba održati tu razinu', zaključio je Horvat zaoštravajući retoriku pred drugi krug izbora.

Horvat je izrazio usmeni prigovor izbornom povjerenstvu navodeći da su članovi HNS-a na temelju uvida u evidenciju izašlih na izbore, radili pritisak na članove stranke koji još nisu izašli. 'Osim toga, u nekim TV emisijama prekršena je izborna šutnja, jer su pod izlikom izvještavanja o skupovima Kukuriku koalicije, jasno poslane poruke biračima varaždinskih izbora', zaključio je.

Horvatovi kandidati za zamjenike Stjepan Talan i Valent Sabolić složili su se da nedjeljni ishod nije realan rezultat, te pozvali Varaždince da u drugom krugu izađu u većem broju pa da gradonačelnika izabere reprezentativan broj građana. 'Ugled grada je stvaran stoljećima, a za njega smo dobrim dijelom zaslužni i mi, zahvaljujući našem profesionalnom i društvenom radu', rekli su.