Hrvatska pomoći niotkuda

Bivši radnici Đakovštine sutra blokiraju tvornicu

Bivši radnici propale 'Đakovštine' svoj u utorak započeti prosvjed nastavili su danas okupljanjem ispred Gradske vijećnice nakon čega su otišli u katedralu na misu koju je predvodio župnik đakovačke župe Svih svetih Tomislav Ćorluka.

'Znakovito, danas je u katedrali misa zahvalnica za plodove zemlje i ljudskog rada. I vi tražite novac koji ste zaradili svojim radom. Molit ćemo zajedno za pravedno rješenje vaših problema. Današnje evanđelje kaže: Bogu daj Božje, caru carevo, a mi bismo mogli dodati: A, radniku radnikovo', rekao je župnik Ćorluka.

Bivši radnici Đakovštine, njih stotinjak, među kojima je misi u katedrali bio i gradonačelnik Zoran Vinković, nakon misnog slavlja vratili su se na svoje prosvjedno mjesto – u šator koji su nazvali 'Vladin logor' što su ga još u utorak ogradili bodljikavom žicom.

Kako je najavila glasnogovornica Koordinacije za zaštitu prava bivših radnika Đakovštine d.d. u stečaju Sanja Katić, prosvjednici će sutra krenuti u radikalnije mjere, najvjerojatnije u blokadu ulaza u bivšu tvrtku, današnji đakovački pogon osječke tvrtke 'Žito'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još