JER NAROD NAS PLAĆA

Friščić: Mandat treba odraditi do kraja

15.10.2011 u 17:50

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) i potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić ocijenio je danas kako situacija u Saboru govori o neodgovornosti i pojedinaca i pojedinih klubova te poručio kako mandat koji su im dali građani koji ih i plaćaju treba odraditi do kraja.

'Potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, ako je uvrijedio i povrijedio nekoga, za to se i javno ispričao', rekao je Josip Friščić zamoljen da prokomentira najavu predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića da će idući tjedan u razgovorima s klubovima zastupnika pokušati pronaći rješenje za novonastalu situaciju u Saboru.

Kazao je kako Šeks nije niti hrvatski narod, niti umirovljenici, niti zdravstveni radnici, a niti prosvjetari. 'Šeks nisu svi oni koji primaju pomoći i potpore iz državnog proračuna. Ako se mi ne nađemo, ako ne donesemo odluke o privremenom financiranju, u siječnju nema plaća, nema mirovina. Pojedini programi koji su izdiskutirani, koji su započeti, sporazume koje smo izdiskutirali treba izglasati', poručio je Friščić.

Rekao je kako nitko nikome ne može narediti da dođe u Hrvatski sabor i bude za određeni zakon, ali kako onda može primati plaću kada nije na svom radnom mjestu nego u saborskom restoranu ili na galeriji. Mandat koji su nam dali građani koji nas i plaćaju treba odraditi do kraja, istaknuo je.