MILANOVIĆ NAJAVIO:

Vratit ćemo se u Sabor samo zbog važnih odluka

15.10.2011 u 16:50

Bionic
Reading

U uvodnom govoru prije današnjeg javnog predstavljanja Plana 21 o obrazovanju i znanosti u karlovačkoj sportskoj dvorani, predsjednik SDP-a Zoran Milanović je rekao da Kukuriku koalicija neće okrenuti leđa Hrvatskoj, već će se vratiti u Sabor da bi se mogle izlasati odluke važne za funkcioniranje države, a to su privremeno financijanje i raspuštanje parlamenta

'Hrvatski sabor je postao mjesto verbalnog nasilja i Kukuriku koalicija u toj degradaciji središnje državne institucije ne želi sudjelovati. Treba zaštititi ono malo povjerenja u hrvatske institucije što ga još imaju građani', kazao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović dodajući da će se u Sabor vratiti samo kad će se glasati o odlukama važnim za državu, poput privremenog financiranja ili raspuštanja Sabora.

Vesna Pusić
je rekla da će se Kukuriku koalicija odazvati proširenoj sjednici Predsjedništva Sabora. Treba definirati samo nekoliko najnužnijih stvari, uključujući i odluku o raspuštanju Sabora. Predsjednik Sabora je i rekao da će sjednica trajati do 21. ovog mjeseca, a samo izuzetno dulje od toga. Prema sadašnjim okolnostima, zasjedanje će se skratiti, a ne produžiti, tako da završi vođenje izborne kampanje iz sabornice, kazala je Pusić.