Hrvatska FIKTIVNE ISPLATE

Poznata imena uhićenih uz Šelebaja!

Nakon što je policija jučer uhitila Vladimira Šelebaja Selliera zbog pranja novca i zloporabe položaja u tvrtki Core media, danas je uhićeno još pet osoba. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o vlasnicima i suvlasnicima tvrtki koje su navodno fiktivno poslovale s Core mediom

Riječ je navodno o ljudima koji su bili ili još uvijek jesu na čelu tvrtki Medaktor, Siesta, Smart media i Energy Coatings H.

Među uhićenima nalazi se i ženska osoba zaposlena na HRT-u, a riječ je o producentici K.C. (36). Uz nju, na listi onih kojima su stavljene lisice na ruke nalaze se i njezin suprug M.C. (39), te I.Š. (35) i T.M. (51) i V.B. (60).

Istraga koja se vodi već dulje vrijeme pokazala je, pisali su tada mediji, da su porezni inspektori utvrdili da je Core media fiktivno poslovala s navedenim tvrtkama, odnosno da je na račune tih tvrtki sjedao novac za usluge i robe koje nisu isporučene i obavljene.

Financijske transakcije vezane su dijelom i uz popularne emisije na jednoj privatnoj i nacionalnoj kući TV kući, a uvidom u poslovanje tih tvrtki za period 2007. i 2008, kada su se događale inkriminirane radnje, vidi se da im poslovanje nikad prije, a ni poslije, nije bilo tako uspješno.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još