NOVA VODA NA TRŽIŠTU

'Mutna' za mutne zagrebačke poslove

31.03.2009 u 11:49

Bionic
Reading

Pravo na grad i Zelena akcija danas su ispred zagrebačke Skupštine, povodom posljednje sjednice u ovom mandatu, održali promotivnu akciju za novi brand vrhunske zagrebačke vode - Mutna. Promotivne boce vode aktivisti su uručili zastupnicima Skupštine i članovima Poglavarstva

'Ova Gradska skupština izglasala je brojne odluke koje su išle na ruku brojnim moćnicima poput Todorića i Horvatinčića i na taj način direktno oštetila građane ovoga Grada. Ovo je naš prosvjed protiv toga', kazao je Tomislav Tomašević iz Zelene akcije

Mutna, prema riječima aktivista, vrhunski je zagrebački proizvod i prva voda te vrste u Hrvatskoj koja obogaćuje pojedince, obitelji i poduzeća te pospješuje klijentelizam i korupciju. Tvrde da se crpi direktno s netaknutog vrela prevare, a svoju jedinstvenu mutnost duguje uravnoteženom odnosu sastojaka: političke korupcije (22 posto), građevinskih muljaža (20 posto), zloupotrebe gradskog novca (16 posto), izigravanja institucija i procedura (15 posto), suludih gradskih projekata (12 posto), bahatog ponašanja (10 posto) i ostalih mutnih tvari (pet posto).

Premda su Mutnu željeli uručiti predsjednici Gradske skupštine Tatjani Holjevac, ona ju je odbila primiti jer, kako reče, ona 'nije sudjelovala ni u kakvim aferama'. Voda nije došla ni do gradonačelnika Milana Bandića koji je u to vrijeme bio na sudskom ročištu zbog spora s Moranom Paliković-Gruden koju tuži zbog klevete.

Osim što su dijelili vodu, aktivisti su podignuli i internetske stranice na kojima se o njoj može sve saznati, odnosno o svim poslovima koji su, prema njihovu mišljenju, više nego očiti primjeri političke korupcije, građevinskih muljaža, zloupotrebe gradskog novca, izigravanja institucija i procedura, suludih gradskih projekata i bahatog ponašanja.