Hrvatska ŽRTVE BESRAMNE PLJAČKE

Očajni radnici Đakovštine tijelima blokirali prometnicu

Nakon treće noći provedene u Vladinu logoru, okruženom bodljikavom žicom, bivši radnici propale mlinsko-pekarske industrije Đakovštine nastavili su i danas prosvjed ispred ulaza u bivšu tvrtku. Nezadovoljstvo su, nakon jučerašnjih propalih pregovora s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem, iskazali i jednosatnom blokadom prometnice, odnosno ulaza u ulicu u kojoj prosvjeduju

Radnici su svojim tijelima u 10 sati blokirali prometnicu gdje prosvjeduju na jedan sat, a porukama na nizu transparenata kritiziraju Vladu i predsjednicu Vlade, javlja HRT.

Prema riječima glasnogovornice Koordinacije za zaštitu prava radnika Đakovštine d.d. u stečaju Sanje Katić, ovaj oblik blokade u trajanju od jednog sata provodit će se prijepodne i popodne sve do ponedjeljka, 17. listopada, kada će prosvjednici zauzeti još oštriji oblik borbe. No za sada ne preciziraju koji bi to oblik bio. Tijekom blokade prosvjednici su nailazili i na potporu prolaznika i vozača.

U Vladinu logoru 350 bivših radnika planira ostati dok im na račune ne bude uplaćen novac za otpremnine. Radnici potražuju 26 milijuna kuna.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još