DORH-OVO IZVJEŠĆE

Karamarko ublažava Bajićevu oštricu

13.10.2011 u 15:58

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko jako je zadovoljan zaključkom saborskoga Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost da Slavko Linić i danas uhićeni Vladimir Šelebaj nisu bili prisluškivani, a o Šelebajevom uhićenju nije želio govoriti

'Jako sam zadovoljan njihovim zaključkom, bio sam siguran da će biti takav. Ilegalno prisluškivanje od strane policije u Hrvatskoj nije uopće moguće. Međutim, pravo svakoga građanina je da sumnja, da se žali, a naravno obaveza Odbora je da to utvrdi i drago mi je da je to završilo upravo takvim zaključkom', kazao je Karamarko novinarima nakon sjednice Vlade u Banskim dvorima.

Upitan za uhićenje Vladimira Šelebaja, kazao je da 'ne može komentirati uskočke predmete i ono što u ovom trenutku rade USKOK i policija'.

Karamarko je odbacio i navodne kritike glavnoga državnoga odvjetnika Mladena Bajića da policija ne radi dovoljno u borbi protiv korupcije. 'DORH je jučer izdao priopćenje u kojemu demantira da je to reklo jer iz godišnjega izvješća koje će podnijeti Saboru to uopće ne proizlazi kao zaključak. DORH ukazuje da je potreban još veći angažman i u tome se slažemo i još uvijek smo svi skupa u uvježbavanju primjene novoga Zakona o kaznenom postupku pa moram podsjetiti na to da je prije dvije i pol godine upravo MUP i Vlada pokrenuli uopće procese borbe protiv korupcije i organiziranoga kriminala ovako na višoj potenciji', naglasio je Karamarko.

Najavio je i da će se danas pozabaviti jučerašnjim postupkom policije nakon uhićenja ilegalaca iz Afganistana u Tovarniku. Njih je, naime, policija za potrebe prezentacije pred novinarima ponovno dovela u polje u kojemu ih je uhitila i pustila ih te ih potom opet uhitila. 'Moram priznati da ću se popodne pozabaviti tim fenomenom, rekao bih, i načinom ponašanja. Jedna u biti dobra akcija se na taj način dezavuirala i vidjet ćemo tko je kriv za to', zaključio je Karamarko.