SASTANAK HDZ-A U VLADI

'Za SDP očekujemo kišu, a na koncu će kokoš završiti u loncu'

13.10.2011 u 15:29

Bionic
Reading

HDZ u Saboru ima solidnu većinu, kazao je potpredsjednik parlamenta HDZ-ov Vladimir Šeks po završetku sastanka vrha HDZ-a u zgradi Vlade, održanom nakon što im je oporba pokazala zube zbog jučerašnjih HDZ-ovih ekscesa na Mandatno-imunitetnom povjerenstvu i odlučila bojkotirati rad Sabora. No, Šeks tvrdi da su razgovarali o 'stranačkim stvarima', a ne o situaciji u Saboru, dok su Andrija Hebrang i Luka Bebić iznijeli svoju vremensku prognozu za izbore - vedro i sunčano za HDZ, magla i kiša za Kukuriku i SDP

Nakon redovne sjednice Vlade, u Banske su dvore oko 15:30 ušetali prvo Ivan Jarnjak, potom Andrija Hebrang i Luka Bebić, a ubrzo se ukazao i Vladimir Šeks, no nitko od njih nije želio otkriti razlog dolaska, a potom se vratio i Tomislav Karamarko, koji je prvotno otišao nakon sjednice Vlade. S obzirom na situaciju u Saboru, čiji je bojkot najavila oporba, nagađa se da se raspravljalo o problemima oko mogućega blokiranja rada Sabora.

Prvi je iz zgrade Vlade nakon otprilike sat vremena izašao Jarnjak, ali je novinarima samo dobacio da žuri na nastavak sjednice u Saboru, a vrlo skoro nakon toga do Banskih je dvora došao Ivan Šuker. Sljedeći koji su izašli sa sastanka, bili su Bebić i Hebrang, ali ni oni nisu htjeli s novinarima podijeliti o čemu je to vrh HDZ-a raspravljao u prostorijama Vlade, a Hebrang je pokušao biti duhovit pa je kazao: 'Pričali smo o vremenskoj prognozi za izbore'.

I što kaže vremenska prognoza? - zanimalo je novinare: 'Bit će za HDZ vedro i sunčano', kazao je Hebrang i nastavio: 'za SDP i Kukuriku koaliciju .. ' na što se ubacio Bebić riječima: 'malo do umjereno oblačno', a Hebrang nastavio: 'za SDP i Kukuriku koaliciju magla, kiša, oblačno, i onda će na koncu kokoš završiti u loncu.'

Nešto prije 18 sati iz zgrade Vlade počeli su izlaziti i razilaziti se Martina Dalić, Davor Božinović, Ivan Šuker, Božidar Kalmeta, Tomislav Karamarko, Branko Bačić, Đuro Popijač, a ubrzo je izašao i Šeks, koji je novinarima kazao da 'se na sastanku razgovaralo stranačkim stvarima', a ne o daljnjem radu Sabora nakon najavljenoga bojkota oporbe.

'Ovo je bio stranački razgovor, razgovor predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor s koordinatorima izbornih jedinica', kazao je i dodao: 'Čisto stranačke stvari, razgovaralo se o stvarima koje se odnose na pretkampanju u svakoj izbornoj jedinici'.
Upitan boji li se hoće li vladajuća većina sutra u Saboru prilikom glasovanja imati dovoljan broj ruku, Šeks je odgovorio: 'Ne, mislim da ćemo imati solidan broj ruku'.Par minuta nakon njega iz zgrade Vlade izašla je i Kosor, samo pozdravila novinare, sjela u automobil i otišla.