GRADONAČELNICA RIMAC U AKCIJI

Na Kninskoj tvrđavi 56 baklji za Gotovinu

12.10.2011 u 11:54

Bionic
Reading

Na kninskoj tvrđavi točno u ponoć zapaljeno je 56 baklji za 56. rođendan generala Ante Gotovine, kojeg je Haški sud u travnju nepravomoćno osudio na 24 godine zatvora zbog, kako je navedeno u obrazloženju presude, sudjelovanja u udruženom zločinačkom pothvatu čiji je cilj bio tijekom i nakon Oluje prisilno i trajno ukloniti srpsko stanovništvo s okupiranih područja u Hrvatskoj

Nešto prije ponoći s utorka na srijedu na kninskoj tvrđavi okupili su se brojni branitelji, predstavnici braniteljskih udruga i prijatelji generala Ante Gotovine. Zajedno s predstavnicima navijačkih udruga priredili su veliku bakljadu. Među čestitarima posebno se isticala kninska gradonačelnica Josipa Rimac, koja je u naručju ponosno držala veliku generalovu fotografiju.

‘Ovo je zajednička čestitka hrvatskih branitelja i svih naših prijatelja, posebno navijačkih skupina koje stižu iz svih dijelova Hrvatske. Želimo čestitati rođendan našem heroju generalu Anti Gotovini, i to s mjesta na kojem je podignuta hrvatska zastava kao simbol pobjede’, rekao je Boris Mužanović, predsjednik zadarskog ogranka udruge Zavjet

Uz recitiranje domoljubnih pjesmama, nakon bakljade, svi nazočni potpisali su prigodne čestitke generalu za njegov 56. rođendan koje će biti poslane generalu Gotovini.
Događaj na Kninskoj tvrđavi održan je u organizaciji Braniteljskog portala i Zajednice braniteljskih udruga Zadarske županije.

Udruga Žene u Domovinskom ratu - Zadar, tradicionalno u povodu rođendana generala Ante Gotovine, večeras u zadarskoj Gradskoj knjižnici organizira Večer domoljubne poezije pod nazivom Mislimo na tebe, generale. Glazbeno-poetska večer u povodu Gotovinina rođendana održat će se poslijepodne i u Splitu, u organizaciji udruge Pro Deo et Croatia i splitskog ogranka udruge Hrvatske domovinske vojske 1941. - 1945.

Rođendansku čestitku generalu Anti Gotovini javno je uputila i Hrvatska stranka prava. ‘HSP čestita 56. rođendan generalu Hrvatske vojske Anti Gotovini, haškom uzniku. Želja nam je da general dočeka još mnogo rođendana i proživi godina života, ali nam je još veća želja da ih slavi na slobodi’, navodi se među ostalim u priopćenju, u kojemu ta stranka optužuje hrvatsku Vladu da je svoje generale svjesno žrtvovala Međunarodnom haškom tribunalu i ističe da ‘povijesna sramota nema cijene’, pa i kada je u pitanju ulazak Hrvatske u EU.

Podsjetimo, Haški sud je 15. travnja generala Antu Gotovinu i Mladena Markača proglasio je krivim i osudio ih na kazne zatvora od 24 i 18 godina zatvora za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu čiji je cilj bio tijekom i nakon Oluje prisilno i trajno ukloniti srpsko stanovništvo s okupiranih područja u Hrvatskoj.