RATNI ZLOČINAC PODIJELIO HDSSB

Glavaš iz ćelije: Moj sin mora biti drugi na izbornoj listi!

10.10.2011 u 15:08

Bionic
Reading

HDSSB je podijeljen nakon inzistiranja pravomoćno osuđenog ratnog zločinca Branimira Glavaša da njegov 20-godišnji sin Filip na parlamentarnim izborima bude na visokom mjestu izborne liste HDSSB-a u 4. izbornoj jedinici, piše Jutarnji list, pozivajući se na izvore iz stranke

S tom se Glavaševom idejom ne slažu predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić i zastupnik Dinko Burić, koji je u Saboru zamijenio Glavaša nakon što je izgubio mandat zbog pravomoćne presude za ratne zločine u Osijeku. Premda stranka nastoji zadržati sukobe unutar vrha, neke su informacije ipak procurile.

Tako Jutarnji list piše da bi Filip Glavaš navodno trebao zauzeti drugo mjesto na listi HDSSB-a u 4. izbornoj jedinici, odmah iza Šišljagića, a to su mjesto željeli Burić i zastupnik Ivan Drmić, inače najodaniji Glavašev suradnik, u kojega on ima najviše povjerenja. Doduše, Drmić nije javno iskazao nezadovoljstvo.

Ostvari li se Glavaševa ideja, njih bi se dvojica morali pomiriti s trećim, odnosno četvrtim mjestom, međutim na toj se poziciji vide još najmanje dvojica pretendenata: HDSSB-ov osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo i đakovački gradonačelnik Zoran Vinković, kojemu je nakon odlaska iz SDP-a obećano visoko mjesto na listi HDSSB-a.

Bubalo, doduše, ne kotira visoko kod Glavaša, no on bi ga, zbog njegove popularnosti i činjenice da je pobijedio Antu Đapića na lokalnim izborima, ipak morao staviti na vrh liste. Osim toga, i bivšem gradonačelniku Osijeka, donedavnom HSP-ovcu i bliskom Đapićevu suradniku Gordanu Matkoviću, koji je također prešao u HDSSB, obećano je visoko mjesto na listi, piše Jutarnji list