I ČOBANKOVIĆ O OPTUŽNICAMA

'HDZ će imati kvorum za Zakon o ništetnosti'

08.10.2011 u 15:06

Bionic
Reading

'Imat ćemo kvorum za donošenje Zakona o ništetnosti pravnih akata bivše SFRJ', najavio je iz Vukovara predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a Petar Čobanković

Javnosti se, nedugo nakon predstavljanja dijela Plana 21 Kukuriku koalicije, iz Vukovara obratio i čelni čovjek vukovarsko-srijemskog HDZ-a, komentirajući optužnice za ratne zločine koje su ovog ljeta stigle iz Beograda.

Petar Čobanković je optimistično najavio kako će njegova stranka u Hrvatskom saboru imati kvorum za donošenje Zakona o ništetnosti, ali i za donošenje Deklaracije kojom se utvrđuje da je Srbija donošenjem zakona kojim je svoja pravosudna tijela proglasila nadležnima za vođenje postupaka za određena kaznena djela koja su počinjena na teritoriju bivše SFRJ povrijedila suverenitet Hrvatske.

Vlada neće odustati ni od zakona ni od deklaracije. Griješe svi oni koji govore da to nije dobar potez. Vlada jednostavno ne može sjediti skrštenih ruku dok optužnice dolaze iz Srbije, već mora, makar i deklarativno, pokušati zaštititi branitelje od daljnjih progona i suđenja’, poručio je Čobanković.

Komentirao je i vukovarsko predstavljanje dijela Plana 21 HDZ-ovih političkih protivnika u dijelu koji se odnosi na poljoprivredu i regionalni razvoj. ‘Kad je SDP, zajedno sa svojim koalicijskim partnerima, bio na vlasti, u potpunosti je zanemario Vukovarsko-srijemsku županiju’, rekao je Čobanković.