ŠUTNJA VEĆINE ZASTUPNICA

Tomašić o ženama na listama: ja sam za kvalitetu

07.10.2011 u 22:12

Bionic
Reading

Predsjednica HSP-a 'Dr. Ante Starčevića' Ruža Tomašić izjavila je danas u Zadru da glede broja žena na izbornim listama nije za načelo uravnotežene zastupljenosti po zakonu o ravnopravnosti spolova jer, kako je rekla, ona nije 'za kvantitetu, već za kvalitetu', jer i većina današnjih zastupnica u Hrvatskom saboru šuti

'Pogledajte u Saboru koliko je žena, a samo se malen broj javlja za riječ, dok ostale samo dižu ruke. One su tamo nametnute i to nije pošteno prema nama, ženama', rekla je Tomašić, ustvrdivši kako bi žene same trebale odlučiti o svom sudjelovanju u politici.

Tomašić je bila u Zadru na tiskovnoj konferenciji održanoj pošto su članovi HSP-ovih podružnica u Benkovcu, Vrsima, Zemuniku Donjem i Privlaci prešli u HSP 'Dr. Ante Starčevića', a ukupno oko 150 bivših članova HSP-a odazvalo se pozivu da se priključe projektu 'Pravaški kišobran', objavili su na konferenciji predsjednica i glavni tajnik stranke Ruža Tomašić i Pero Ćorić

Govoreći o programu stranke, Tomašić je rekla da će se najviše usredotočiti na zapošljavanje, ulaganja, smanjenje duga države, suzbijanje korupcije u državnim ustanovama i poboljšanje životnog standarda. 'Znamo kako to učiniti, samo neka nas puste da radimo', istaknula je te dodala da će stranački program potanje predstaviti na skorašnjoj konvenciji.

'Za ovako loše stanje u državi krivi su isključivo loši političari. Moramo napokon zaboraviti na podjele, ne smijemo se međusobno napadati u Saboru, nego početi raditi. U Hrvatskoj bi jedina podjela trebala biti na poštene i nepoštene, na one koji rade za dobrobit zemlje i one koji to ne čine', poručila je Ruža Tomašić.