Hrvatska MILANOVIĆ U AGRARNOJ AKCIJI

'Hrvatsku treba temeljito preorati'

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas u Gundincima, za posjeta imanju poljoprivrednika i stočara Stjepana Kneževića, da hrvatske poljoprivrednike ne treba plašiti EU-om jer, kako je kazao, 'sustav poticaja u EU za poljoprivredu je takav da teško može biti lošije nego je bilo'

'Još otkrivamo što je postignuto u pregovorima s EU-om o poljoprivredi, ali ljude ne treba plašiti', kazao je Milanović, dodavši kako će ulaskom u EU poljoprivreda biti 'na onoj sigurnijoj strani'.

Po njegovim riječima, svi koji budu radili moći će očekivati i plodove svoga rada. Drži da treba jasno ograničiti što je proizvodnja za tržište, što je farmerstvo kao posao od kojega se živi i kojim će se baviti relativno malen broj ljudi, a što je socijalna kategorija o kojoj država treba voditi brigu.

'Hrvatsku treba temeljito preorati jer je još agrarno neiskorištena zemlja', poručio je, dodavši kako će ulaskom Hrvatske u EU poljoprivreda biti organiziranija nego danas.

Poručio je kako će agrarna politika Kukuriku koalicije, kad dođe na vlast, biti politika optimalne eksploatacije svega što Hrvatskoj stoji na raspolaganju jer Hrvatskoj, kako je ustvrdio, treba 'veća proizvodnja po jedinici'.

Osvrnuo se i na stajalište Državnog izbornog povjerenstva (DIP) o nazivu Kukuriku koalicije, kratko rekavši kako ne vidi problem u odluci DIP-a da na parlamentarne izbore ne mogu izići pod tim nazivom.

Na novinarski upit kako komentira činjenicu da je nedavnom odlukom gradskog vijeća Slavonski Brod ostao jedini grad u Hrvatskoj u kojem se nalazi ulica s imenom Mile Budaka, Milanović je kazao kako je Mile Budak bio 'književnik, ali i visoki ustaški glavešina koji se zamjerio i Hrvatima i Srbima' te da 'nije baš na ponos ikojem gradu da ima ulicu s njegovim imenom'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još