ZIMSKI UVJETI NA A1

Kamioni HAC-a posipaju sol u Lici

07.10.2011 u 17:37

Bionic
Reading

Zbog zimskih vremenskih uvjeta na autocesti A1, na dionici Ogulin - Mala Kapela, djelatnici tehničke jedinice Ogulin izašli su na cestu s dva kamiona opremljena za zimsko održavanje autocesta, izvijestili su popodne iz Hrvatskih autocesta

Na toj dionici A1 u 15.05 sati počela je padati solika, a u 15.15 sati djelatnici Hrvatskih autocesta izašli su na teren te su obavili prvo preventivno soljenje nadvožnjaka, jer se temperatura kolnika spustila na nula Celzijevih stupnjeva.

U HAC-u navode kako su 'spremno dočekali zimske uvjete, unatoč tome što prema Pravilniku o održavanju i zaštiti javnih cesta zimski režim počinje 15. listopada'.

Uostalom, kao što smo proteklih dana najavljivali, ciklona Olivija danas je zahvatila Hrvatsku i donijela drastičnu promjenu vremena, pa snijeg pada i na Sljemenu

U Lici pada gust snijeg

Gust snijeg pada na širem području Gračaca i Gospića, u kojemu je oko 17 sati padala tuča, a jak vjetar je u okolici grada porušio stabla.

Na području Plitvica i Korenice snijeg se hvata za kolnik pa od 17,05 sati na svim državnim cestama toga područja vrijede zimski uvjeti, doznaje se u ličko-senjskoj Policijskoj upravi. koja je dobila nekoliko dojava o prometnim nesrećama, no samo s materijalnom štetom.

Snijeg je zabijelio i na Zavižanu. Od metorologa Ante Vukušića dozanje se da olujna bura uzrokuje pravu zimsku mećavu.

Zbog olujne bure došli je do kvarova na dalekovodima pa nema struje u okolici Starigrada Paklenice.

Jadranskom magistralom Karlobag - Sv. Marija Magdalena smiju voziti samo osobna vozila.