PREPLAĆENI SERIJAL

Bitku za Vukovar gleda sve manje ljudi

07.10.2011 u 14:16

Bionic
Reading

Treća epizoda dokumentarno-igranog serijala Bitka za Vukovar, što se u udarnom terminu na HRT-u emitira četvrtkom i oko kojeg se prošlog tjedna prolilo puno tinte i podiglo medijske prašine, kako doznajemo, zabilježila je novi pad gledanosti. Jučer emitiranu epizodu gledalo je 4,2 posto gledatelja u populaciji od 18 do 59 godina, što je nešto manje od 170 tisuća ljudi. Za usporedbu, Larin izbor, koji se emitira na Novoj TV, u isto vrijeme gleda u prosjeku oko 17 posto iste populacije

Prvu epizodu je, podsjetimo, gledalo 4,6 posto, a drugu 4,5 posto gledatelja, a zbog buke koja se bila digla v.d. glavne urednice HTV-a Gordana Mrđen bila je najavila i njezino moguće skidanje s programa. Iako na HRT-u službeno ne žele reći koliko je producentskoj kući Onero, koja nikada nije radila ništa slično, plaćeno za deset epizoda, jer se to smatra poslovnom tajnom, prisavski kuloari bruje da je dosegnula cijenu između 3 i 3,5 milijuna kuna.

Iza tvrtke Onero stoji bivši vukovarski branitelj Stipe Majić Pipe, inače poznat kao vlasnik kluba Boogaloo u Zagrebu, koji je kao redatelje angažirao kralja sapunica Romana Majetića i malo poznatog Dominika Susmela.

U razgovoru s nekoliko nezavisnih producenata, koji su pogledali dosad emitirane epizode Bitke za Vukovar, njihove procjene govore da takav serijal, ako u njemu do kraja ne bude ništa senzacionalno, ne može koštati više od milijun i pol kuna.

'U ozbiljnim dokumentarnim serijalima koji se snimaju po nekoliko godina najviše košta vrijeme i pripreme za pronalaženje materijala. Sve drugo je manja stavka, osim ako nemate igrane dijelove u kojima angažirate profesionalne glumce, a toga u ovom serijalu zasad nema', zaključio naš sugovornik, želeći ostati anoniman.