IZ FOTELJE DO PAPUE NOVE GVINEJE

Makarani kreću u potragu za vječnim ljetom

08.10.2011 u 11:20

Bionic
Reading

Na kraju ljeta u Hrvatskoj, na čijim obalama još uvijek ima kupača, dvojica Makarana kreću u potragu za vječnim ljetom

Mihovil Marinović i Tonći Talaja kreću na putovanje po zemaljskoj kugli, krećući se iz zemlje u zemlju prateći ljeto, tako da će cijelu godinu živjeti u tom godišnjem dobu.

Na putovanje 'Iz fotelje do Nove Gvineje' kreću ovih dana iz Makarske s krajnjim odredištem u Papui Novoj Gvineji, odakle se planiraju vratiti u Makarsku u lipnju 2012. pred početak ljeta u Hrvatskoj.

'Nosimo samo majice na špaline i lopticu za picigin', kaže nam Mihovil Miće - Marinović, student menadžmenta u Zagrebu, koji s prijateljem, upravo završenim diplomiranim politologom Tonćem Talajom, kreće na ljetnu turneju s 'low budgetom' i planom kretanja uglavnom vlakom i autobusima, te već ugovorenim smještajem koji su organizirali putem Couch servisa.

Makarski galebi planiraju obići Srbiju, Tursku, Iran, Pakistan, Indiju, Nepal, Vijetnam, Tajland, Filipine, Maleziju, Australiju i Papuu Novu Gvineju. Duže se planiraju zadržati u Indiji i Australiji i vratiti kući pred početak turističke sezone u Makarskoj gdje ih čeka posao.

Makarski studenti preko ljeta vode jedan disko klub u Makarskoj i kao većini Makarana ljeto im prođe uglavnom radno, tako da se ne stignu ni kupati niti uživati u ljetu onako kako bi zapravo trebalo, stoga su nakon dugih priprema krenuli u realizaciju svoje ideje o potrazi za vječnim ljetom, i kreću u avanturu u kojoj u ljeto traje cijelu godinu.