SVE PO SLOVU ZAKONA

Uprava HRT-a poručila Luks: Revizije se provode redovito

06.10.2011 u 18:02

Bionic
Reading

Revizije poslovanja HRT-a rade se kontinuirano, tvrdi Uprava javne televizije u reagiranju na istup Silvije Luks u u dnevnom tisku. Naime, predsjednica Nadzornog odbora HRT-a optužila je šefove HRT-a da ne žele dopustiti provođenje neovisne revizije poslovanja

'Neovisne, komercijalne revizije rade se svake godine, a državna revizija prema Zakonu o državnoj reviziji svake tri godine', tvrdi Uprava HRT-a u službenom priopćenju za medije.

Zadnju takvu reviziju, navodi se u priopćenju, provodile su dvije neovisne revizorske kuće koje su odabrane na javnom natječaju i njihov je nalaz dostavljen HRT-u u srpnju ove godine.

'Revizija je utvrdila da je poslovanje HRT-a u svim materijalno značajnim aspektima sukladno Zakonu o računovodstvu i Međunarodnim standardima financijskog izvještavanja koji su na snazi u Republici Hrvatskoj', stoji u revizorskom nalazu, tvrde iz Uprave HRT-a.

Također, 25. kolovoza ove godine na javnom natječaju izabrana su dva revizorska društva koja će raditi reviziju poslovanja HRT-a u 2011. godini.