POBUNA NA FILOZOFSKOM

Studenti nastavljaju s blokadom, pripremaju prosvjed 15. 10.

06.10.2011 u 09:41

Bionic
Reading

Studenti su se u svom obraćanju javnosti osvrnuli i na 15. listopada, za kada su najavljeni globalni prosvjedi građana širom svijeta, te najavili da će se i sami pridružiti ovoj inicijativi

Blokada referade Filozofskog fakulteta u Zagrebu nastavlja se i danas, dok će više riječi o prosvjednim aktivnostima, zbog nepoznanica oko upisivanja i plaćanja druge godine studija, biti na konferenciji za novinare točno u podne.

Na njoj će se studenti osvrnuti i na, kako ističu, netočne rang liste objavljene na stranica Filozofskog fakulteta te izjave ministra Fuchsa o cijeloj situaciji.

Studenti su se u svom obraćanju javnosti osvrnuli i na 15. listopada, za kada su najavljeni globalni prosvjedi građana širom svijeta. Najavili su potporu te mogućnost da se pridruže spomenutoj inicijativi izražavanja ogorčenja zato što su prava običnih ljudi ugrožena savezom između političara i velikih korporacija.

Plenum podržava globalnu prosvjednu akciju, istaknuli su.

Ujedno su podsjetili da je u utorak iduća sjednica Senata Sveučilišta u Zagrebu. Senat je donio odluka da nastava u ovoj akademskoj godini neće početi ako se prijedlozi zakona ne povuku. Prijedlozi još uvijek nisu povučeni, a nastava je počela, zbog čega je Plenum je za akciju povodom sjednice Senata Sveučilišta, najavili su studenti.