SKANDALOZNI ĐAKIĆ

'Rajko, Zoki, Rade...kao da sastavljaju srpsku, a ne hrvatsku Vladu'

05.10.2011 u 19:31

Bionic
Reading

Tražeći pun angažman od 'svoje drage stranačke obitelji' i 'izdajući zapovijed za pobjedu', premijerka Jadranka Kosor na HDZ-ovom mini saboru u Osijeku opet je lamentirala o jugosferi i britvama, a dok su drugi pomagali jednoj djevojci koja se onesvijestila zbog vrućine, Kosor je smatrala potrebnim istaknuti da je 'i ona mokra, ali da ne posustaje'

'Mnogi su protiv nas, žele nas poniziti, uništiti. Zašto? Zato što smo, među ostalim, završetkom pregovora o ulasku u EU nekima zauvijek uništili san o Jugoslaviji, o komunizmu i da će hrvatski narod pitati Beograd za mišljenje. San o ulasku u EU imao je naš prvi predsjednik i prvi predsjednik Hrvatske dr. Franjo Tuđman. Mi se vraćamo kući, gdje pripadamo', ponovila je danas u Osijeku predsjednica HDZ-a i Vlade Jadranka Kosor na na HDZ-ovom mini saboru u Osijeku, javlja Večernji list

Zakon o braniteljima, dodala je Kosor, ponovno će predložiti kao ustavni zakon, a sve zastupnike pozvala je da dignu ruku za zakon o ništetnosti pravnih akata bivše JNA jer to nije stranačko već nacionalno pitanje. 'Draga moja stranačka obitelji, tražim od vas puni angažman. Morate podsjećati na vrijeme kad je vladao SDP, posebno na prava branitelje i njihove obitelji. Nećemo jugosferu, smanjenje prava branitelja, ponižavanje hrvatskih obitelji, smanjivanja rodiljnih naknada ni dječjeg dodatka jer nama je važno da se hrvatska djeca rađaju u Hrvatskoj. Oni kažu, prodat će HEP. Nema prodaje! Ni HEP-a, ni Hrvatskih šuma, ni Hrvatskih voda. Od 2000. do 2003. prodali su INA-u, HT, banke, hotele. Nema prodaje', naglasila je Kosor.

Kukuriku koalicije u HDZ-u se ne boje, navela je premijerka, pa ni njihovog 'mahanja britvama, najavama otpuštanja, zabranom HDZ-a' i potom ispalila: 'Kad analizirate ime kukuriku koje su si dali, pa riječ podijelite na dva dijela i otpadne riku, ostat će im samo kuku.'

U pobjedu HDZ-a vjeruje i šef virovitičko-podravskog HDZ-a i čelni čovjek Hvidre Josip Đakić koji se upustio u nastavak prljave kampanje 'jadnika' na hrvatski način: 'Nitko neće reći 'da' Rajkovoj medicini, Radetovoj građevini, Zokiju koji ima godinu dana pripravničkog staža na Trgovačkom sudu i devet mjeseci u Ministarstvu vanjskih poslova, a sad bi vodio Vladu. Mislio sam, dok nas je vodio SDP, da zastupaju srpsku, a ne hrvatsku Vladu. Rade može biti ministar samo u županiji Somogy u Mađarskoj, tamo gdje je napravio jad jednoj obitelji kojoj se nije ni ispričao.'

U zanosu je, piše Večernji list, bio i Vladimir Šeks koji je dobio najveći pljesak pune osječke dvorane Zrinjevac, a svojoj predsjednici Kosor, kojoj je potom dotrčao u zagrljaj i izljubio je, čestitao je na pobjedama na tri fronta - završetku pregovora za EU, slamanju recesije i slomu korupcije.

U prevrućoj dvorani atmosferu je dodatno zagrijavala Indira iz Colonije, a jedna je djevojka pala u nesvijest, međutim odmah su joj pružili pomoć. Odmah se javila i Jadranka Kosor: 'Dobro je, dobro je. Vidite kako je meni, stojim pod reflektorima, mokra sam kao miš, ali ne posustajem. Na plus 80! Nadam se da ću bolje proći od ove dame', kazala je Kosor, koja je nedavno u Vukovaru govorila o svojim neumornim preponama te je ovaj put zapjevala Colonijinu pjesmu koja prati HDZ-ove skupove 'Svijet voli pobjednike' s Indirom, koja je pak prethodno Šeksu posvetila pjesmu 'Za tvoje snene oči'.

Predsjednik HDZ-a Osječko-baranjske županije Tomislav Ivić rekao je kako ta stranka zaslužuje još jedan mandat, jer je vlada na čelu s Jadrankom Kosor, predsjednicom stranke, koja je pozdravljena velikim pljeskom, uspjela završiti pregovore o ulasku Hrvatske u EU, spriječiti gospodarski kolaps i pokrenuti niz korjenitih reformi.

'Poglavito se vodila briga o ravnomjernu razvoju, čemu je dokaz niz projekata provedenih u Osječko-baranjskoj županiji', rekao je Ivić koji je uz predsjednika HDZ-a Virovitičko-podravske županije Josipa Đakića bio domaćin današnjeg sabora HDZ-a u Osijeku. Ivić je izjavio kako nisu točne tvrdnje da je taj dio Hrvatske zapostavljen, o čemu svjedoči niz velikih investicija, istaknuvši današnje otvaranje Poljoprivrednog fakulteta 'koji je opremljen za 22 stoljeće'.

Kao Slavonac zahvalio je premijerki na svemu što je učinila za Slavoniju i Baranju. 'Stranačka vojska je spremna za još jednu pobjedu, očekujemo vašu zapovijed', zaključio je Ivić, a Kosor je zapovijed za pobjedu u IV. izbornoj jedinici i izdala.