OPATIJSKI BISER

Hotel Kvarner i njegova Kristalna dvorana do proljeća u novom ruhu

05.10.2011 u 13:38

Bionic
Reading

Najveća hotelska kuća na Kvarneru - Liburnia Riviera Hoteli u prvim danima listopada krenula je s najavljenim investicijama u objekte, inventar i edukaciju zaposlenika

Među prvim investicijama, od oko 3,7 milijuna kuna, ona je na najstarijem opatijskom hotelu, Kvarneru iz 1884, koji će dobiti novu fasadu, rekonstruirat će se terasa te urediti Kristalna dvorana, koja će se opremiti da bi bila što kvalitetnija za organizaciju različitih seminara, kongresa i drugih događanja, a planira se kupnja platna velikih dimenzija pomoću kojeg će se moći bolje i kvalitetnije pratiti projekcije i prezentacije, kao i uvođenje bežičnog interneta i ozvučenja za pozadinsku glazbu prilikom organizacije različitih događanja. Radovi će potrajati do proljeća 2012.

Tijekom zime investicije će obuhvatiti i druge hotele u sklopu LRH, pa će se tako u Ambasador, hotel s pet zvjezdica, uložiti oko 9,5 milijuna kuna, a u njegovu vilu Ambasador oko 1,3 milijuna kuna. U hotel Kristal uložit će se oko 1,5 milijuna kuna, a u hotele Bristol u Lovranu i Marinu u Mošćeničkoj Dragi po oko 1,3 milijuna kuna.

Osim toga, LRH će u narednom razdoblju ulagati i u edukaciju zaposlenika, unapređenja hotelskih standarda u segmentu sitnog inventara, radne odjeće, investicijskog i tekućeg održavanja.

Ukoliko se stvore uvjeti, LRH planira preuzeti, završiti i staviti u funkciju projekt garaže Slatina, a u tijeku je i analiza prve faze investicije u kamp Medveja, u segmentu zoniranja, parceliranja, hortikulture i postavljanja oko 20 novih mobilnih kućica.

LRH za 2012. najavljuje ulaganje ukupno oko 35 milijuna kuna vlastitih sredstava, bez zaduživanja, u rekonstrukciju hotelskih objekata, nadopunu hotelskog proizvoda, tržišno repozicioniranje, uređenje plaža i fasada, nadopunu opreme, sitnog inventara, radne odjeće i održavanje. Te investicije čine samo dio ukupnih investicija od 500 milijuna kuna, koliko LRH planira uložiti do 2016. godine.