HDZ-OV DUO U NALETU

'Jovanović je krivac za pesimizam hrvatskog čovjeka'

04.10.2011 u 15:23

Bionic
Reading

'Predsjednica stranke Jadranka Kosor jučer je u crvenoj Rijeci jasno rekla da je HDZ tužio Željka Jovanovića i da taj proces prepušta pravosudnim tijelima, vezano uza sve ono što je on u proteklom vremenu govorio na račun HDZ-a', rekao je čelnik primorsko-goranskog HDZ-a Josip Borić na današnjoj konferenciji za novinare u Rijeci

'Na sudu ne rade PR agencije, na sudu se moraju dostavljati dokazi', dodao je, a na upit na koju se konkretno Jovanovićevu klevetu tužba odnosi, odgovorio je da će mediji o tome na vrijeme biti obaviješteni te da nema potrebe da to danas elaborira.

Na daljnji upit novinara misli li da je tužba protiv saborskog zastupnika udar na demokraciju, Borić je rekao da se u našoj demokraciji nitko ne bi trebao sakrivati iza tog čina, odnosno činjenice da obnaša tu dužnost.

'Naravno da on to u pravosudnom procesu pred institucijama države može činiti, međutim mi smatramo da je i naša dužnost da reagiramo na to što je on nama već godinama, posebno zadnje dvije, putem javnosti poručivao, uvijek uporno nas pokušavajući vrijeđati i omalovažavati neprimjerenim izrazima. On je jedan od onih SDP-ovih kadrova u ovoj županiji koji su u područje RH unijeli govor mržnje koji je doveo do toga da je danas stanje duha hrvatskog čovjeka i pesimistično i narušeno, a došlo je i do određene podijele unutar samog društva', drži Borić.

On i saborska zastupnica Vesna Buterin ponosni su, rekli su, što je HDZ jučer u Rijeci za 8. izbornu jedinicu imao veličanstven skup s više od 2000 izaslanika i članova.

'Tako sam nešto i očekivala jer su građani prepoznali Jadranku Kosor kao osobu koja izvršava svoja obećanja i kao osobu koja je dokazala da ima snage, znanja i odlučnosti u rješavanju najvećih problema u RH', izjavila je Buterin i dodala da je HDZ prepoznat kao stranka koja zna osigurati i omogućiti bolju budućnost i očuvati Hrvatsku te da će zato HDZ opet pobijediti na parlamentarnim izborima u prosincu.

Podsjetila je da su svi projekti Vlade u Rijeci nastavljeni, u što je uloženo 4,3 milijarde kuna, te da su pod vodstvom HDZ-a ostvareni svi strateški ciljevi koji su važni za RH: nezavisnost, sloboda i demokracija.

'Otkako Jadranka Kosor vodi Vladu, Hrvatska je otvorila i novu stranicu u hrvatskoj povijesti – bespoštednu borbu protiv korupcije, a završeni su i pregovori s EU. Premijerka je preuzela Vladu u vrijeme najteže gospodarske krize, kada je oporba predviđala bankrot, pozivala MMF i plašila građane da će ostati bez mirovina i plaća, no ona je našla snage da Hrvatska sve prebrodi, i to s najmanjim mogućim posljedicama', kazala je Buterin.

Borić se pohvalio da je premijerka na području 8. izborne jedinice u protekle dvije i pol godine bila više od 20 puta i da je ta izborna jedinica kapitalni projekt HDZ-a. 'Smiješne su izjave SDP-ovaca da će ova županija to postati tek u nekom sljedećem razdoblju jer i ono malo što su oni trebali napraviti, nisu bili u stanju odraditi. Nepovratno su uništili gospodarstvo u Rijeci. Nisu znali vladati na malom terenu pa neće znati ni na državnoj razini', izjavio je Borić.

Primijetio je da SDP-ovci puno govore o Titu pa im je poručio da se već jedanput jasno odrede jesu li za cijelog Tita ili nisu. 'Ako im je ostavio sve u ovom gradu na brigu, onda je jasno da je to i uništeno njihovom zaslugom. Moraju reći i to da im Tito nije rekao da se ovako brinu o ljudima – uništili su im radna mjesta i perspektivu i poskupili im život, a sebe su iz malih, društvenih stanova prebacili u veće, ili u velike kuće, pa čak i vile. Golom otoku u 20 godina nisu odredili namjenu, očito je da se srame svega onoga što se tamo dešavalo. Zbog Tita su u Rijeci i privezali brod Galeb, koji je ruzina i pušta na sve strane, kao i politika koju promoviraju', zaključio je Borić.