MILINOVIĆ O ČETNICIMA I MAG. REZONANCI

'Naše zdravstvo među vodećima je u svijetu'

04.10.2011 u 13:53

Bionic
Reading

Tristotinjak okupljenih, među kojima su bili djelatnici gospićke Opće bolnice, ravnatelji bolnica u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Zadru te mnoštvo ličkih političara, dočekalo je premijerku Jadranku Kosor koja je danas u Gospiću otvorila radove na gradnji objekta za specijalističko-konzilijarnu djelatnost poliklinike Opće bolnice Gospić

Radovi na novoj zgradi u sklopu bolnice vrijedni su 8,4 milijuna kuna, a ravnateljica bolnice Marija Vrkljan Ilijevski najavila je završetak gradnje za 270 dana. Otvaranju zgrade ponovno će nazočiti premijerka, koja je danas kazala da je 'ulaganje u zdravstvo zapravo ulaganje u gospodarstvo jer se ulaže u ljude koji rade i koji će sutra raditi i to je trend koji Hrvatska mora nastaviti'.

RAVNATELJICA BOLNICE: AKO SE TURISTIMA DOGODI BILO KAKAV INCIDENT, U GOSPIĆU ĆE DOBITI ODGOVARAJUĆU NJEGU

'Ulaganje u zdravstvo danas ulaganje je u ono što će biti sutra kada budemo punopravna članica Europske unije i kad budemo u potpunosti pripremljeni i u području gospodarstva, pravosuđa, ali i u području zdravstva da sjednemo za stol europskih država i naroda', kazala je, istaknuvši kako je to iznimno važan segment.

Kazala je da je gradnja ovog objekta dodatno ulaganje i u razvoj turizma jer je Gospić, smješten u središtu županije, važan u potpori turizma jer svi turisti koji dođu dolaze jer znaju da je Hrvatska uza sve ostalo prelijepa i sigurna zemlja, stabilna demokracija u kojoj očekuju i potporu na svim razinama, a ako se bilo kakav incident dogodi, imaju i u Gospiću odgovarajuću njegu.

'To je važno jer je Gospić tako smješten da svi koji idu od sjevera prema moru moraju proći ovim predivnim krajem. Vrijedna je ovo investicija i ponosna sam, ali moram reći da jednako tako ulažemo i u sve druge krajeve Hrvatske i sve druge bolnice. Ono na što sam ponosna jest da u posljednje dvije godine, kada smo se mnogo čega morali odricati, kad smo morali smanjiti proračun za oko milijardu eura, nismo odustajali od važnih projekata ni u gospodarstvu ni u zdravstvu', zaključila je premijerka.

'PONOSAN SAM ŠTO SAM MINISTAR U VLADI JADRANKE KOSOR

Darko Milinović, ministar zdravstva i socijalne skrbi, odmah na početku istaknuo je da je gospićka bolnica 90-ih bila jedina ustanova u ovome gradu koja nije stavila ključ u bravu.

'Na 500 metara zračne linije iza naših leđa bili su četnici, a 50 metara ispred bila je zloglasna tzv. Jugoslavenska narodna armija, a nas desetak radili smo u ovom podrumu i dočekivali naše ranjene. Želim čestitati svima koji su i tih dana, a naravno i kasnije, živjeli, radili, bdjeli u ovoj bolnici, ratnoj bolnici za koju, nažalost, neki i danas govore da bi bilo dobro da je nema, da nema ni magnetske rezonancije ni CT-a, a samo u posljednje dvije-tri godine na tim je pretragama bilo 13 tisuća pacijenata, ne samo iz ove županije nego iz Zadarske, Šibenske, Karlovačke, Primorsko-goranske, Varaždinske, i to je najbolji odgovor onima koji govore da su magnetska rezonancija i CT napravljeni samo za građane Gospića', kazao je ministar.

Premijerkin predizborni pohod u gospićku bolnicu

'Do kraja ove godine gospićka bolnica bit će jedna od prvih bolnica bez papira, u potpunosti informatizirana. Hrvatsko je zdravstvo vodeće, kad je riječ o informatizaciji, ne u Europi nego i u svijetu. U posljednje dvije godine u zdravstvu smo smanjili gubitak za više od tri milijarde kuna i tako postali jedan od financijski najstabilnijih zdravstvenih sustava u Europi. Ponosan sam što stojim na čelu tog sektora i što sam u Vladi Jadranke Kosor i što se nećemo umoriti ulagati u hrvatsko zdravstvo', rekao je Milinović, zaključivši da je podatak da kroz gospićku bolnicu godišnje prođe 4000 pacijenata te da se obavi 250 tisuća konzilijarnih pregleda najbolji odgovor onima koji govore da se u ovoj bolnici ne radi.

OD BOLNICE DO MASOVNE GROBNICE

Nakon Gospića premijerka se u društvu Milinovića te Tomislava Ivića, ministra branitelja, uputila u općinu Plitvička jezera gdje će otkriti spomen-obilježje mjesta masovne grobnice Oštri vršak gdje je prije 20 godina ubijeno šestero civila, mještana zaseoka Čorci.