NASTAVAK BLOKADE REFERADE

Nezadovoljstvo s Filozofskog širi se i na političke znanosti

04.10.2011 u 10:02

Bionic
Reading

Nezadovoljni studenti s Filozofskog fakulteta u Zagrebu nastavili su i danas blokadu studentske službe, jer još uvijek nisu dobili pojašnjenja po kojim se kriterijima plaća upis u drugu godinu preddiplomskog studija

Odluku o nastavku blokade referade studenti su donijeli na sinoćnjoj sjednici Plenuma Filozofskog fakulteta, upozoravajući da svojom prosvjednom akcijom pred referadom simbolično žele upozoriti na mjesto na kojem im se čini nepravda.

'I ovaj listopad donio je studentima Filozofskog fakulteta račun od 6.000 kuna za tzv. besplatno obrazovanje. Radi se upravo o studentima tzv. besplatne generacije, upisane u prvu godinu studija 2010. godine. Blokadom studentske službe, mjesta na kojem će im taj račun biti ispostavljen, ukazujemo na financijski udar na studente koji se skriva iza spomenutih praznih fraza i medijskih kampanja koje su ih lansirale', poručili su nezadovoljni studenti.

Naveli su i da svojom blokadom ne žele onemogućiti druge studente u obavljanju svojih redovitih aktivnosti na početku nove akademske godine, no one kojima su hitno potrebne razne potvrde iz referade uputili su na upravu fakulteta

Istodobno je sa Skupštine studenata Fakulteta političkih znanosti, na kojoj se također raspravljalo o rješavanju statusa plaćanja upisa na drugu godinu studija, najavljeno da će i na toj visokoobrazovnoj instituciji idućeg tjedna početi s prosvjednim akcijama. Upozoravaju da na tom fakultetu i studenti sa 60 ECTS bodova plaćaju školovanje.