Hrvatska SAMODOL NEGIRA OSOBNI OBRAČUN

'Nismo impresionirani gospodinom Škegrom'

Nakon što je Hanfa zabranila rad Škegrinom Quaestus Investu na godinu dana, sam Borislav Škegro poručio je kako je Hanfino rješenje 'običan pamflet motiviran isključivo pokušajem osobnog obračuna i progona članova Uprave Quaestus Investa, posebno jednog'. Ubrzo je stigao i odgovor prvog čovjeka Hanfe

'Ja moram demantirati sve ove navode da se radi o političkom i osobnom obračunu. Nas zanima samo Quaestus Invest, a ne nečije ime i prezime. Mi nismo impresionirani gospodinom Škegrom, ni ja niti moje kolege', prokomentirao je za HRT Škegrinu izjavu šef Hanfe Ante Samodol.

Naime, nakon odluke Hanfe, Queastus Invest odaslao je priopćenje u kojem je rješenje agencije nazvao 'najobičnijim pamfletom, rješenjem u suprotnosti s činjenicama i stvarnim stanjem fonda, nezakonitim, nepravednim, tendencioznim i zlonamjernim'

Škegro je u priopćenju svog fonda kazao da je rješenje Hanfe motivirano pokušajem osobnog obračuna. 'Kako je odluka tempirana neposredno prije izbora za Hrvatski sabor, koji imenuje i razrješava Upravu Hanfe, u medijima su se pojavile spekulacije o političkoj dimenziji oduzimanja licence. Uistinu, o tome se radi. Politički naputak i poticaj Upravi Hanfe došao je još prije otprilike 18 mjeseci od pojedinaca koji su se osjetili ugroženima gubeći svoje političke funkcije', napisano je u priopćenju koje su potpisali članovi Uprave Quaestusa Borislav Škegro i Tomislav Matić.

Podsjetimo, Hanfa je Škegrinom fondu zabranila rad na godinu dana jer je u postupku izvanrednog nadzora nad društvom Quaestus Invest i fondom Quaestus Nekretnine 'utvrdila da uprava Društva i Fonda dugotrajno, teško, učestalo i na različite načine krše odredbe Zakona o investicijskim fondovimaa, i to praktički od samoga osnivanja Fonda, u kontinuitetu, do dana donošenja ovoga rješenja te ne postupaju u skladu s temeljnim načelima vođenja poslova društva za upravljanje i fonda koje određuje ZIF', kao i da krše i druge propise (zakone o trgovačkim društvima, tržištu kapitala, o računovodstvu), a ne postupa ni u skladu s Međunarodnim standardima financijskog izvještavanja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još