SAMODOL NEGIRA OSOBNI OBRAČUN

'Nismo impresionirani gospodinom Škegrom'

03.10.2011 u 21:31

Bionic
Reading

Nakon što je Hanfa zabranila rad Škegrinom Quaestus Investu na godinu dana, sam Borislav Škegro poručio je kako je Hanfino rješenje 'običan pamflet motiviran isključivo pokušajem osobnog obračuna i progona članova Uprave Quaestus Investa, posebno jednog'. Ubrzo je stigao i odgovor prvog čovjeka Hanfe

'Ja moram demantirati sve ove navode da se radi o političkom i osobnom obračunu. Nas zanima samo Quaestus Invest, a ne nečije ime i prezime. Mi nismo impresionirani gospodinom Škegrom, ni ja niti moje kolege', prokomentirao je za HRT Škegrinu izjavu šef Hanfe Ante Samodol.

Naime, nakon odluke Hanfe, Queastus Invest odaslao je priopćenje u kojem je rješenje agencije nazvao 'najobičnijim pamfletom, rješenjem u suprotnosti s činjenicama i stvarnim stanjem fonda, nezakonitim, nepravednim, tendencioznim i zlonamjernim'

Škegro je u priopćenju svog fonda kazao da je rješenje Hanfe motivirano pokušajem osobnog obračuna. 'Kako je odluka tempirana neposredno prije izbora za Hrvatski sabor, koji imenuje i razrješava Upravu Hanfe, u medijima su se pojavile spekulacije o političkoj dimenziji oduzimanja licence. Uistinu, o tome se radi. Politički naputak i poticaj Upravi Hanfe došao je još prije otprilike 18 mjeseci od pojedinaca koji su se osjetili ugroženima gubeći svoje političke funkcije', napisano je u priopćenju koje su potpisali članovi Uprave Quaestusa Borislav Škegro i Tomislav Matić.

Podsjetimo, Hanfa je Škegrinom fondu zabranila rad na godinu dana jer je u postupku izvanrednog nadzora nad društvom Quaestus Invest i fondom Quaestus Nekretnine 'utvrdila da uprava Društva i Fonda dugotrajno, teško, učestalo i na različite načine krše odredbe Zakona o investicijskim fondovimaa, i to praktički od samoga osnivanja Fonda, u kontinuitetu, do dana donošenja ovoga rješenja te ne postupaju u skladu s temeljnim načelima vođenja poslova društva za upravljanje i fonda koje određuje ZIF', kao i da krše i druge propise (zakone o trgovačkim društvima, tržištu kapitala, o računovodstvu), a ne postupa ni u skladu s Međunarodnim standardima financijskog izvještavanja.