Hrvatska HUMANITARNO

Poziv proizvođačima hrane da se uključe opskrbu misija UN-a

Služba za nabavu Ujedinjenih naroda (UN) pozvala je hrvatske proizvođače hrane životinjskog porijekla da se uključe u mogućnosti isporuke njihovih proizvoda za potrebe mirovnih misija UN-a, priopćeno je danas iz Ministarstva obrane (MORH)

Također, iz UN-a su i putem vojnog savjetnika Republike Hrvatske u Stalnoj misiji RH pri UN-u dostavili informaciju o standardima koje hrana treba ispunjavati kako bi se njom mogle opskrbljivati mirovne misije UN-a diljem svijeta. Istodobno su i uputili poziv svim proizvođačima hrane da do 20. listopada 2011. dostave svoje mišljenje, prijedloge ili komentare na nove standarde za hranu koje je UN objavio.

U svrhu daljnje potpore hrvatskih proizvođača i njihovih mogućnosti da sudjeluju u opskrbljivanju mirovnih misija UN-a, Ministarstvo obrane objavilo je na svojim internet stranicama održane prezentacije 'Kako poslovati s UN-om', te 'Kako se dobavljači mogu registrirati za poslovanje s UN-om;, link na UN-ovu Službu za nabavu te link na informaciju o novim standardima koje hrana kojom se opskrbljuju mirovne misije UN-a treba udovoljavati.

Proteklog tjedna održana je prezentacija ‘Kako poslovati s UN-om za predstavnike hrvatskih tvrtki’ te sastanak direktora za nabavu Ujedinjenih naroda (UN) Dimitri Dovgopolya i ministra obrane Davora Božinovića, stoji u priopćenju Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još