SLIJEDI PRAVNA BITKA

Markići završili prosvjed zadovoljni odlukom ministarstva

01.10.2011 u 14:05

Bionic
Reading

Nakon pet dana prosvjedovanja sa 300 krava pokraj zgrade općine Semeljci, čime su izrazili nezadovoljstvo što su na natječaju za državno poljoprivredno zemljište na području općine Semeljci ostali bez dosadašnjeg zakupa 65 hektara koji su obrađivali 16 godina, stočari iz Đurđanaca pokraj Đakova, mnogobrojna obitelj Stipe Markića, danas su završili prosvjed i stoku vratili kući

Prema riječima Zorana Markića, predstavnici obitelji jučer su posjetili ministra poljoprivrede Petra Čobankovića i, kako tvrdi, on im je uručio nalaz kojim je utvrđeno da su Markići u pravu, da im je dosad obrađivana zemlja trebala biti i sada dodijeljena. Nalaz je sačinilo povjerenstvo Ministarstva poljoprivrede nakon što je Državno odvjetništvo još jednom pregledalo dokumentaciju oko sporne zemljišne čestice.

'Zadovoljni smo ovakvim ishodom gdje je i Ministarstvo potvrdilo da smo bili u pravu, da smo mi, kao dosadašnji zakupci, kao posjednici, imali pravo prvenstva za dodjelu te zemlje', izjavio je Zoran Markić.

Njemu i ostalim članovima obitelji slijedi nova pravna bitka za tu česticu.

Načelnik Semeljaca Grga Lončarević danas nije htio komentirati novonastalu situaciju, jer, tvrdi, još nije vidio spomenuti nalaz Ministarstva.