OPTIMISTIČNI LINIĆ

'Marković bi mogla nevinost dokazati na sudu'

29.09.2011 u 15:19

Bionic
Reading

Nakon što je jučer USKOK podigao optužnicu protiv Željke Marković, bliske suradnice bivšeg i sadašnjeg riječkog gradonačelnika, zbog zloporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita te protuzakonita posredovanja, njezin bivši šef Linić kazao je za tportal kako Marković ima velike šanse svoju nevinost dokazati na sudu

'S obzirom na to da se radi o USKOK-u, a ne policiji koja je produžena ruka vlasti HDZ-a, smatram da gospođa Željka Marković svoju nevinost mora dokazivati na sudu, a s obzirom na to da je se optužuje za utvrđivanje namjene, a ono što ja znam po aktima, ona nije ta koja može utvrditi namjenu, mislim da ima velike šanse, ali na sudu i ne bi htio drugo komentirati za USKOK', rekao je SDP-ovac Slavko Linić, bivši riječki gradonačelnik.

Činjenicu da je istoga dana i Lista za Rijeku kazneno prijavila aktualnog gradonačelnika Vojka Obersnela za zlouporabu položaja, Linić je nazvao političkom igrom.

'Ne bih htio o političkim igrama, jer je to politička opcija u Rijeci. K tome bih rekao, sve je to dio predizborne bitke, a neka dokazuju svoje optužnice', poručio je.