PITA VUKOVARSKI BRANITELJ

'Tko je Thompsonu platio 100.000 kuna za vašar na Trpinjskoj cesti?'

28.09.2011 u 13:51

Bionic
Reading

'Proslava 20. obljetnice ustroja 204. vukovarske brigade, čiji su pripadnici 1991. godine branili Vukovar, protekla je bez jedinstvenoga državnog protokola, a postrojba je iskorištena za stranačke i predizborne potrebe', ocijenio je Damir Jašarević, predsjednik Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara

Na medijskoj konferenciji, održanoj na simboličnom mjestu – kod križa na ušću Vuke u Dunav, Damir Jašarević je podsjetio da je 'proslava obljetnice 204. brigade, u sklopu koje je u subotu na Trpinjskoj cesti otvoren Spomen-dom hrvatskih branitelja, protekla bez pokroviteljstva predsjednika države'. Proslavi su, naime, nazočili premijerka Jadranka Kosor i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks

'Prošle je godine svim pripadnicima 204. vukovarske brigade obećano da će dobiti odličja koja će im biti dodijeljena na temelju 'ukaza Predsjednika'. Pripadnici brigade postali su taoci nesređenih odnosa unutar tzv. zapovjedništva brigade i njihovog odnosa prema državnoj vlasti, pa smo kolateralne žrtve', upozorio je Jašarević.

Smatra i da su 'grad Vukovar i 204. brigada, kao nositelj obrane grada, stožer stvaranja suvremene i neovisne hrvatske države', pa ga žalosti činjenica da nije održana svečana državna proslava 20. obljetnice ustroja te slavne postrojbe

'Vrhunac proslave osnivanja 204. vukovarske brigade ne može biti onaj sajam na Trpinjskoj cesti s Thompsonom kojemu je to bila plaćena gaža. Moralo mu se platiti 100.000 kuna da pjeva na Trpinjskoj cesti', ustvrdio je Jašarević.

Po njegovu mišljenju, 'najodgovorniji za 'dostojno neobilježavanje' 20. obljetnice postojanja 204. vukovarske brigade su vlast koja želi brigadu iskoristiti u predizbornoj kampanji i Ured Predsjednika Republike koji daje lažna obećanja'. 'Problem je što smo duboko podijeljeni, a onda nas još i politika dodatno dijeli', rekao je Jašarević koji je i prozvao predsjednike udruga proisteklih iz Domovinskog rata da su 'prešli u komercijalizaciju bitke za Vukovar'.

'Pitam tko je platio Thompsonu za koncert u Vukovaru i na koji način je plaćen jer izgleda da mu se prije plaćalo da ne pjeva, a sada mu se, izgleda, treba platiti da pjeva. I u jednom i u drugom slučaju, plaćali su mu jedni te isti', upozorio je Damir Jašarević.

Protekle je subote na Trpinjskoj cesti, u sklopu obilježavanja 20 godina od osnutka 204. brigade, otvoren Spomen-dom hrvatskih branitelja. U večernjim satima je održan i koncert na kojem su, osim Thompsona, nastupili i Bosutski bećari, klapa Cambi, Opća opasnost te Shorty. Policija je potvrdila da je na koncertu bilo najmanje 15.000 ljudi.