ČAROBNA JEZERA

Prvi put u povijesti milijunti posjetilac na Plitvicama

27.09.2011 u 20:08

Bionic
Reading

Naš najpopularniji nacionalni park Plitvička jezera danas je posjetio je milijunti posjetilac

Već prošle godine broj gostiju približio se tom broju, a ove godine prvi put u povijesti nacionalnog parka broj gostiju prešao je magični broj od milijun. Počasna je gošća Stana Ježina, koja živi u Francuskoj. Za nagradu je dobila desetodnevni posjet najstarijem svjetskom nacionalnom parku Yellowstoneu te doživotnu ulaznicu za neograničeni posjet Plitvičkim jezerima.

Na Plitvicama tvrde da su dobre najave i rezervacije za listopad, pa se očekuje još bolji rezultat u rekordnoj godini. Mišljenje je da prostor i infrastruktura nacionalnog parka Plitvice može podnijeti i do milijun i pol gostiju. Najvažniji je element disperzija velikog broja gostiju na čitav prostor parka površine 294 hektara. Trenutačno su dva uska grla na prostoru parka dva pristaništa za brodove na jezeru Kozjak na kojima je dolazilo do gužvi u ljetnim mjesecima.

Za sada su i financijski pokazatelji odlični, pa se i u tom smislu očekuje rekordna godina. Posljednjih dana u posezoni dana najviše posjetitelja je zabilježeno iz Slovačke i Češke. Do kraja godine Plitvička jezera moglo bi posjetiti ukupno oko 1,025 milijuna gostiju, što će u znatnoj mjeri ovisiti i o nastavku lijepa vremena.