Hrvatska MILANOVIĆ O HDZ-OVOM PROGRAMU

'Vjerujem da ima dobrih ideja, ali za to je prekasno'

Desetak dana nakon predstavljanja programa Kukuriku koalicije, svoj program predstavio je i HDZ. Iako je Kosor nakon predstavljanja oporbenog programa ustvrdila da je on dobrim dijelom prepisan, predsjednik SDP-a Zoran Milanović prema HDZ-ovom programu nije bio toliko kritičan

'Program nisam pročitao, ali namjeravam. I vjerujem da u njemu ima i dobrih stvari, ali bojim se da je osam godina koje je HDZ imao na raspolaganju da napravi dobre stvari, prošlo i da su pokazali tko su i što su i kako su u stanju voditi državu', kratko je prokomentirao Milanović.

Upitan je li u HDZ-ovom programu vidio i SDP-ove ideje, s obzirom na to da je Kosor kazala kako je program Kukuriku koalicije prepisan od HDZ-a, Milanović je kazao: 'Politika je puno više stav, a manje ideja. U vremenu u kojem živiš moraš biti svjestan što je moguće i za što imaš snage i za što se vrijedi boriti. Ponovit ću još jednom, ovi ljudi, vodstvo HDZ-a je propustilo svoju šansu. U tom programu, vjerujem, da ima prihvatljivih stvari, ali za to je kasno.'

Novinari su Milanovića priupitali i kako komentira nove rezultate istraživanja prema kojima Kukuriku koalicija ima 17 posto pred HDZ-om.

'Ne komentiram ankete. Izbori su pred nama. Treba ih dobiti i nema dobivenih izbora. HDZ je, bez obzira na to što se dogodilo, jaka stranka, velika stranka i morat ćemo se potruditi da dobijemo izbore, zaključio je Milanović.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još