BISKUP JEZERINAC

'Vjera mora biti štit vojsci i policiji!'

27.09.2011 u 12:49

Bionic
Reading

Vojni ordinarij Juraj Jezerinac poručio je u današnjoj propovijedi u povodu Dana policije i blagdana Sv. Mihovila u karlovačkoj crkvi Presvetoga Srca Isusova kako je potrebno da se policija i vojska, osim vojnom, opreme i duhovnom opremom koju čine istina i pravednost kako bi se mogle oduprijeti zlu u svojemu svagdanjem poslu

Govoreći o izvorima zla u ljudima, biskup Jezerinac ustvrdio je kako umišljen čovjek nema mjerilo dobra i zla u Bogu, nego se u svojoj oholosti izdiže iznad

njega kako bi ga mogao odbaciti i zanijekati.

'Umjesto da Bog bude mjerilo dobra i zla, umišljeni čovjek želi se nametnuti Bogu i ljudima, želi on odlučivati što je dobro, a što nije, i taj je grijeh oholosti danas prisutan među nama ljudima', rekao je biskup Jezerinac.

Pozvao je zato vojsku i policiju te sve druge vjernike da 'obuku oklop pravednosti, uzmu vjeru kao štit, a da im kaciga bude riječ Božja'.

Karlovačka policijska uprava nakon mise upriličila je za mnogobrojne uzvanike iz političkoga i javnog života u Gradskome kazalištu Zorin dom prigodan program.