POKOSIO IH U PROMETU

Trg žrtava Tome Horvatinčića

Bionic
Reading

Na stupu na Cvjetnom trgu, nedaleko od Cvjetnog prolaza, građevinskog šoping podviga poduzetnika Tomislava Horvatinčića, izvješena su imena njegovih žrtava iz prometnih i pomorskih nesreća. Riječ je ukupno četiri osobe

Pješakinju Mandu Vučković pregazio je i usmrtio 1980. godine, a njezinu kćer Slavicu Nosek teško je ozlijedio te pobjegao s mjesta nesreće. Sljedeći put u prometu je usmrtio Nadu Petrović, koja je preminula u nesreći koju je Horvatinčić skrivio 1989. godine u Zagrebu. Posljednje dvije Horvatinčićeve žrtve bili su talijanski supružnici Francesco Salpietro i Marinelda Patella, koje je pokosio svojim gliserom kod Primoštena.

U međuvremenu, Novi list je objavio da 63-godišnji Horvatinčić neće natrag u zatvor, kao što su zahtijevali tužitelji zbog mogućnosti ponavljanja djela u slučaju pomorske nesreće u kojoj su stradali talijanski jedriličari.

Pretpostavlja se da su suci takav zahtjev odbili zbog činjenice što je protiv osumnjičenog već ranije određena mjera opreza, između ostalog oduzete su mu vozačke dozvole te ne smije upravljati ni vozilima ni plovilima. Horvatinčić je u pritvoru proveo gotovo mjesec dana, dok nisu saslušani svi svjedoci, kao što je bilo određeno istražnim dokumentima.