JURJEVIĆ KONTRA MARASOVIĆA

'HDZ je u koaliciji s Kerumom, a ne SDP!'

26.09.2011 u 21:27

Bionic
Reading

Nedavni izostanak Marina Jurjevića, vijećnika i čelnika SDP-a Split, s posljednje sjednice Gradskog vijeća u Splitu, Dujomir Marasović, čelnik lokalnog HDZ-a, iskoristio je da ustvrdi da je SDP u Splitu u koaliciji sa strankom HGS i Željkom Kerumom i da čestim izostancima Jurjević ide na ruku splitskom gradonačelniku

Po povratku iz Madrida gdje je sudjelovao u radu sastanka jednog Odbora Parlamentarne skupštine NATO, Marin Jurjević reagirao je na Marasovićeve tvrdnje i odlučno ih demantirao. U priopćenju je ustvrdio da je splitskom HDZ-u, po svemu sudeći, dogorjelo do noktiju, pa je njihovom šefu Duji Marasoviću preostalo jedino da ponavlja laž kako je splitski SDP u koaliciji s Kerumom i njegovom listom.

'To govori čovjek čija je stranka ovog trenutka u idiličnoj koaliciji u našoj županiji baš s Kerumom i njegovom listom. Nije nikakva tajna da u Gradskom vijeću podržavaju Kerumove ideje o promjeni imena splitske Rive koja bi trebala nositi Tuđmanovo ime. Isto je tako neupitna potpora splitskog HDZ-a gradnji spomenika Franji Tuđmanu na splitskoj Rivi kao i ogromnog kipa Isusa Krista na vrhu Marjana. A što je to ako ne koalicija?' pita se Jurjević.

U nastavku priopćenja Marin Jurjević podsjeća da Jadranka Kosor, predsjednica HDZ -a, koristi svaki svoj dolazak u Split upravo za političke pregovore s Kerumom o nastavku uspješne postojeće političke suradnje. Na kraju Jurjević dodaje da je na zasjedanje u Španjolsku pozvan prije tri mjeseca, a navedena sjednica Gradskog vijeća najavljena je sedam dana prije održavanja.