ŠTO SE TO DOGAĐA?

Brodska škola promovira i tzv. međugorsko obraćenje

27.09.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Kako smo već objavili, u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu nastavnici su prisiljeni na slušanje predavanja svećenika jer se ono održava u sklopu sjednice Nastavničkog vijeća, ali se zapravo radi o većem manevru

Prisiljavanje nastavnika da slušaju popularnog salezijanskog kateheta za mlade u Zagrebu, don Damira Stojića, nije izolirana pojava. Naime, kako javlja IKA, u sklopu IPA Projekta SB Solarni demonstracijski centar u Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu u utorak 27. rujna održava se Dan otvorenih vrata. Toga dana gost škole bit će rečeni don Damir Stojić iz Zagreba, ali s bogatim programom, ne samo za nastavnike.

On će u 12 sati predvoditi misu za učenike prvog razreda, a potom će od 13 do 13,45 sati održati prigodna predavanja nastavnicima. Od 15,50 do 16,35 sati održat će predavanja učenicima 4. razreda, a od 17 do 17,45 sati roditeljima prvog razreda.

Toga dana, nikako slučajno, u školi gostuje i američka spisateljica Moira Noonan koja će s početkom u 14 sati predstaviti svoju knjigu 'Izbavljena iz tame' koju je nedavno izdala 'Teovizija', izdavačka kuća specijalizirana u karizmatskoj literaturi. Moira Noonan ide po svijetu promovirajući svoje obraćenje u Međugorju.

Dakle, nije samo riječ o kršenju prava nastavnika nekatolika ili nevjernika, svejedno jesu li agnostici, ateisti ili vjernici drugih religija (iako bi se možda našlo i katolika koji ne vole biti prisiljavani na slušanje svećenika), već se školske vlasti odlučuju i za promoviranje tzv. Marijinih međugorskih ukazanja, kojih mjesni biskup u Mostaru smatra lažnima i izmišljenima kako bi se od ljudi uzimao novac.