Hrvatska KOSOR ODLUČNA

Ako je u poslu oko Ine bilo mita, država mora štititi svoje interese

Premijerka Jadranka Kosor posjetila je Oćestovo te se na licu mjesta uvjerila u oštećenja koja su nastala na nekim objektima prije desetak dana uslijed eksplozija u vojnom skladištu kod Pađena

Vlada je odobrila ukupno oko pola milijuna kuna za sanaciju, a premijerka Kosor je na upit o tajmingu ulaganja u izgradnju crkve u Kninu, koje je najavljeno još 1997. godine i za što će biti uloženo oko 10 milijuna kuna, rekla da Knin ima posebno značenje za Hrvatsku i da je u Kninu potrebno izgraditi crkvu, a da se polaganje kamena temeljca za crkvu poklopilo i s obilježavanjem 20 godina hrvatske neovisnosti.

Premijerka Kosor odgovorila je na upit da komentira izjavu mađarskog veleposlanika Ivana Gabora da Bruxelles neće prihvatiti izmjenu zakona o Ini.

'Mi ćemo ovog tjedna na sjednici Vlade uputiti prijedlog izmjene zakona prema kojem nitko osim Hrvatske neće moći imati više od 49 posto dionica Ine. To je važna odluka u zaštiti strateških nacionalnih interesa, a sigurni smo da će to svi podržati u trenutku kada je DORH podigao optužnicu vezanu za primanje mita. Naime, ako postoji sumnja da je posao oko Ine učinjen na temelju korupcije, odnosno primanja i davanja mita, onda država mora zaštiti svoje interese. To će biti tako dok ne saznamo presudu za ovaj slučaj. Vjerujem da Mađarska razumije što znači zaštiti nacionalne interese, kao i sve članice EU. Veleposlanik Mađarske je govorio o normalnim uvjetima, no ovdje se radi, prema mišljenju DORH-a, o primanju i davanju mita, a ne sjećam se da je ovakvog slučaja ikada bilo. Stoga u zaštiti nacionalnih interesa jednako moraju postupati i DORH i Vlada i mi to ne možemo mirno gledati', rekla je Jadranka Kosor.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još