'PRAVI SE JAVIO!'

Kosor reagirala na optužbe SDP-a za prljavu kampanju

25.09.2011 u 16:28

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor posjetila je Oćestovo te se na licu mjesta uvjerila u oštećenja koja su nastala na nekim objektima prije desetak dana uslijed eksplozija u vojnom skladištu kod Pađena

Vlada je odobrila ukupno oko pola milijuna kuna za sanaciju, a premijerka Kosor je na upit o tajmingu ulaganja u izgradnju crkve u Kninu, koje je najavljeno još za 1997. godinu i za što će biti uloženo oko 10 milijuna kuna, rekla da Knin ima posebno značenje za Hrvatsku i da je u Kninu potrebno izgraditi crkvu, a da se polaganje kamena temeljca za crkvu poklopilo i s obilježavanjem 20 godina hrvatske neovisnosti.

Premijerka Kosor je upitana da komentira izjavu mađarskog veleposlanika Ivana Gabora da Bruxelles neće prihvatiti izmjenu zakona o Ini, odgovorila:

'Mi ćemo ovog tjedna na sjednici Vlade uputiti prijedlog izmjene zakona prema kojem nitko osim Hrvatske neće moći imati više od 49 posto dionica Ine. To je važna odluka u zaštiti strateških nacionalnih interesa, a sigurni smo da će to svi podržati u trenutku kada je DORH podigao optužnicu vezanu za primanje mita. Naime, ako postoji sumnja da je posao oko Ine učinjen na temelju korupcije, odnosno primanja i davanja mita, onda država mora zaštititi svoje interese. To će biti tako dok ne saznamo presudu za ovaj slučaj. Vjerujem da Mađarska razumije što znači zaštiti nacionalne interese, kao i sve članice EU. Veleposlanik Mađarske je govorio o normalnim uvjetima, no ovdje je riječ, prema mišljenju DORH-a, o primanju i davanju mita, a ne sjećam se da je ovakvog slučaja ikada bilo. Stoga u zaštiti nacionalnih interesa jednako moraju postupati i DORH i Vlada i mi to ne možemo mirno gledati', rekla je Jadranka Kosor.

Upitana za komentar tvrdnje SDP-a o HDZ-ovoj prljavoj kampanji, Kosor je rekla:

'Pravi se javio. Već dvije godine otkad vodim Vladu nije prestala prljava kampanja SDP-a, i to od prvog ešalona Milanovića, Linića, Opačić i Stazića koji blate HDZ, a Jovanović se nedavno obrušio na 10 tisuća izaslanika HDZ-a i uputio ih prema Remetincu. Oni su zadnji koji mogu govoriti o prljavoj kampanji, a podsjećam da su opstruirali svaki milimetar pregovora s EU. Ostojić prijeti da će nas sve pozatvarati, a po njima nitko ne bi smio govoriti ni o jednoj nepravilnosti ili kaznenom djelu SDP-a. Mi se nećemo libiti izreći činjenice koje idu u prilog borbi protiv korupcije. Pogledajte samo kakve je neviđene napade doživio Ivan Zvonimir Čičak', rekla je Jadranka Kosor.