Hrvatska RATOBORNA PREMIJERKA

'Mi smo skršili zube velikosrpskoj politici'

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor danas je u Kninu položila temeljni kamen za gradnju crkve Gospe Velikog hrvatskog krsnog zavjeta, za što je Vlada izdvojila 9,8 milijuna kuna inicijalnih sredstava

Zajedno s premijerkom temeljni je kamen položio i provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, fra Željko Tolić, koji je i blagoslovio gradilište. Temeljni kamen s groba Sv. Petra u Rimu blagoslovio je i darovao 1997. godine papa Ivana Pavao II.

'Izgradnju ove crkve držim kao simbol hrvatskog domoljublja', rekla je premijerka Kosor u Kninu istaknuvši da je taj grad simbol hrvatske pobjede te da iz povijesti hrvatskog naroda nikad i nitko neće izbrisati pobjedu u Domovinskom ratu izborenu nakon teških i krvavih dana i godina.

'Ovdje u Kninu također treba reći da nikome nećemo dozvoliti revidiranje naše povijesti niti umanjivanje naše pobjede jer smo upravo pobjedom u Domovinskom ratu i Oluji mi skršili zube velikosrpskoj politici Slobodna Miloševića', poručila je premijerka Kosor.

Provincijal fra Željko Tolić je u svojem obraćanju zahvalio Vladi RH zbog pomoći za izgradnju ove crkve u Kninu. Istaknuo je da je današnji dan, kada se polaže temeljni kamen za crkvu Gospe Velikog hrvatskog krsnog zavjeta, povijesni dan za Knin.

S premijerkom Kosor u Kninu su bili ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić, ministar obrane Davorin Božinović i ministar kulture Jasen Mesić.

Nakon Knina premijerka Kosor će u popodnevnim satima u mjestu Oćestovo posjetiti obitelj čiji su objekti oštećeni prilikom nedavne eksplozije u vojnom skladištu Pađene.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još