ABDIĆ PRISTAŠAMA

Ne dolazite mi na rođendan, možda ga proslavim na slobodi

25.09.2011 u 09:27

Bionic
Reading

Fikret Abdić oglasio se iz pulskog zatvora i poručio svojim sugrađanima i pristašama iz Velike Kladuše da mu ove godine ne dolaze organizirano na rođendan jer će ga možda proslaviti na slobodi

S obzirom da je izdržao dvije trećine kazne zbog ratnih zločina i da su njegova supruga i djeca podnijeli zahtjev za prijevremenim puštanjem na slobodu, Abdić, naime, smatra da bi zatvorske i pravosudne vlasti njihov dolazak u Pulu mogle protumačiti kao pritisak na njih. 'To bi mogao biti izgovor da se odbije zakonski utemeljena molba', poručio je zatvorenik priopćenjem za javnost.

Također, zahvalio je sugrađanima što su mu deset puta pružali podršku na njegov rođendan.

'Sve ove godine mnogo mi je značio vaš dolazak i davao mi dodatnog poticaja da izdržim kaznu, koju su mi odredili na politički montiranom procesu u Karlovcu', stoji u priopćenju.

Abdić ih sada moli da sredstva, koja su planirali potrošiti do Pule i natrag, sačuvaju za vlastite potrebe i potrebe njihovih obitelji ili da ih kasnije ulože u projekt obnove Agrokomerca.

'Kriza koju svi mi proživljavamo toliko je duboka i teška da treba racionalno gospodariti svakom markom i pametno je utrošiti. Prema nekim neslužbenim informacijama, Povjerenstvo koje odlučuje o molbi trebalo bi zasjedati nekoliko dana prije mog rođendana. Ukoliko su to valjane informacije, moglo bi se dogoditi da ovaj rođendan dočekam na slobodi, pa je i to jedan od razloga zašto vas molim da ne dolazite organizirano u Pulu', navodi Abdić, koji će 29. rujna napuniti 72 godine.

Podsjetimo, Fikret Abdić je 2002. na Županijskom sudu u Karlovcu osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnog zločina počinjenog od 1993. do 1995. godine u Cazinskoj krajini. Tri godine kasnije Vrhovni sud mu je smanjio kaznu zatvora na 15 godina. Vrlo aktivan i iza rešetaka, nedavno je od vlasti Bosne i Hercegovine tražio da mu predaju upravu nad propalom tvrtkom Agrokomercom, nekad prehrambenim gigantom.

Željan obnove i radnih uspjeha, bosanski poduzetnik i političar za kraj poručuje: 'Agrokomerc je naša zajednička, bolja budućnost!'