NIŠTA JOJ NIJE JASNO

HDZ-ovka Buterin traži od Koalicije pravi program

24.09.2011 u 20:57

Bionic
Reading

‘Kada bi rekli što će zaista učiniti ako osvoje vlast, nitko za njih ne bi glasao’, rekla je danas u Rijeci HDZ-ova saborska zastupnica i gradska vijećnica Vesna Buterin, osvrnuvši se na Kukuriku koaliciju i njen Plan 21

‘Najgore za Hrvatsku bilo bi da nestane političke volje za borbu protiv korupcije i kriminala koju je uspješno povela premijerka Kosor te da se opet vrate vremena za koja se većina građana ove zemlje nada da su prošla. Sve što zapravo žele napraviti jest zaposliti svoje ljude na ključna mjesta da mogu državnu upravu imati pod nadzorom. Umjesto profesionalizacije i stručnosti, ponovno će vrijediti politički kriteriji, kriteriji podobnosti i kriteriji raznih kvota. Umjesto stručnosti, ponovno politika’, kazala je Buterin.

Prema njezinim riječima, još uvijek, ni nakon nekoliko prezentacija Plana 21, ne znamo kako izgleda njihov pravi program.

Pozvala ih je, stoga, ‘neka naprave pravi program, s jasno iskazanim brojkama, koji se naziva državni proračun, i neka kažu kome bi uzeli, a kome dali’, no smatra da oni to ne mogu napraviti.

Buterin se osvrnula i na prošlotjedno predstavljanje Plana 21 na riječkoj tržnici.

‘Očito su zaboravili na mjesto na kojem je njima bliskim pojedincima omogućeno bogaćenje na račun Grada. Možemo se samo pitati kakvu nam to poruku šalju tim izborom mjesta? Pokazuju li nam time što misle o borbi protiv korupcije i kriminala?’, zapitala se.