MILINOVIĆ PROTIV SINDIKALISTICE

'Spomenki Avberšek važnija je politika nego radnici u zdravstvu'

23.09.2011 u 13:35

Bionic
Reading

Nakon što je jučer predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek prozvala ministra Darka Milinovića zbog 'nereda, nerada i neodgovornosti' u hrvatskom zdravstvu, stigao je i žestok odgovor od samog ministra

'Neću dopustiti da itko, a najmanje Spomenka Avberšek, vrijeđa gotovo 70.000 zaposlenih u sustavu zdravstva optužujući ih za nerad i neodgovornost! Očito je gospođi Avberšek politika važnija od brige za djelatnike u zdravstvu, te zbog toga iznosi neistine', odgovorio je predsjednici Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi resorni ministar Darko Milinović.

Podsjećamo, Avberšek je na jučerašnjoj press konferenciji kazala kako u hrvatskom zdravstvu vlada nered, nerad i neodgovornost te kako sve bolnice, osim KBC-a Rebro, posluju negativno. 'Zadarska Opća bolnica 'muti' sa zaposlenicima i lijekovima, zapošljava po 'boji očiju' i posluje sa 12 milijuna kuna gubitka', rekla je tada Avberšek.

Milinović je Avberšek optužio da je upravo ona minirala pregovore o kolektivnom ugovoru u zdravstvu te da je ona glavni krivac što su oni propali.

'Spomenka Avberšek imala je priliku, a nije zaštitila zdravstvene djelatnike kada je koalicijska vlada smanjila plaće u zdravstvenom sustavu do 30 posto. Hrvatski zdravstveni sustav financijski je jedan od najstabilnijih zdravstvenih sustava u Europi, a po nekim programima, kao što je transplantacijski, najbolji smo u svijetu. To očito smeta gospođi Avberšek, ona bi bila sretna da zdravstvo i sada stvara dug od 230 milijuna kuna mjesečno. Njoj smeta, kao i SDP-u, i ratna bolnica u Gospiću te bi se morala zacrvenjeti zbog svojih neistina, a službeni podaci govore da je ondje učinjeno više od 12.295 pretraga magnetskom rezonancom i CT-om do 1. rujna ove godine', zaključuje u priopćenju Milinović.