Hrvatska BOŽE, POMOZI

Bandić za moljenje krunice izdvojio vaših 28.000 kuna

Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, odlučio je iz sredstava proračunske zalihe donirati 28.000 kuna Pokretu krunice za obraćenje i mir Sv. Križa da bi mogao moliti za podršku iseljenoj Hrvatskoj

Molitva će se, piše u aktima gradonačelnika, održati 24. rujna, ali nigdje se ne navodi zašto je točno novac potreban. Poznato je tek da je namijenjen za organizaciju skupa.

U ostatku obrazloženja Bandić navodi tko je osnovao Pokret te koji su njegovi osnovni ciljevi. Glavni je cilj Pokreta, piše gradonačelnik, 'promicanje svakodnevnog moljenja krunice ili barem jedne desetice za obraćenje grešnika, mir u Hrvatskoj i BiH, kršćanska obnova bračnog i obiteljskog života, rađanje začete djece, borba protiv psovke, droge, alkoholizma i pornografije te za redovnička i svećenička zvanja, kao i za povratak svih prognanih i izbjeglih na stoljetna ognjišta i njihovu obnovu'.

Najnovijom donacijom Bandić je nastavio s trošenjem sredstava poreznih obveznika na sve i svašta iz gradske blagajne. Kao što smo prije nekoliko dana pisali, prvi čovjek Grada je sa 10 tisuća kuna pomogao novoutemeljenu udrugu Mustapići iz Neuma u BiH da bi mogla organizirati Prvi skup Mustapića u Hutovu.

U prvih šest mjeseci 2011. potrošeno je iz proračunske zalihe, kroz 68 donacija, 4,24 milijuna kuna. Zaliha je za ovu godinu zacrtana na 15 milijuna kuna pa se do kraja godine može očekivati daljnje trošenje sredstava za molitve, skupove prezimenjaka ili plaćanje putovanja nepostojećim udrugama za prosvjede u Haagu, jer parlamentarni izbori se bliže, a gradonačelnik je ne tako davno rekao 'da će znati kapitalizirati glasove koje je dobio na predsjedničkim izborima'. Pomoć s nebesa dobro će doći, ali valja i nju financijski pogurati.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još