DARINKO KOSOR

'HSLS ima ljude i modele kako u razumnu roku izići iz krize'

21.09.2011 u 22:36

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) Darinko Kosor na današnjem je stranačkom skupu za 8. izbornu jedinicu u Rijeci ustvrdio da na idućim izborima građani odlučuju jesu li za promjene ili nisu

Kosor je rekao da su za loše stanje u zemlji krive političke stranke, ali i građani koji su ih birali. 'Ti građani sad mogu popraviti svoje greške. Ovakva vlast u državi nije dobra i moramo je promijeniti', istaknuo je. HSLS ima ljude i modele kako u razumnu roku izaći iz krize, naveo je.

Predsjednik HSLS-a je rekao da stranka ne želi lagati građanima o stanju u zemlji, nego da pokušava govoriti istinu koja je, kako je naveo, i gora nego što se u medijima iznosi.

Cilj ulaska u EU mora biti povećanje broja radnih mjesta privlačenjem ulaganja te povećanje standarda građana, ocijenio je Kosor.

Ustvrdio je da Vladini predstavnici nemaju pravo pozdravljati optužene hrvatske generale i, kako je rekao, 'jeftinim političkim trikovima' skretati teme s nezaposlenosti jer je, ustvrdio je, samo jedan od svih ministara u vladi bio u ratu. Novi hrvatski patriotizam trebala bi biti odluka da se najniža plaća podigne sa 2a200 na 3a000 kuna smanjenjem nameta na plaće, a ne 'mahanje zastavama i lažno pozdravljanje generala', istaknuo je Kosor.

Predstavivši HSLS-ovu kandidacijsku listu za 8. izbornu jedinicu, na kojoj je prvi Čedomir Dundović, Kosor je rekao da HSLS želi imati svoga saborskog zastupnika u toj izbornoj jedinici. Dundović je istaknuo da se HSLS-ov program temelji na trima stavkama: razvoju gospodarstva, nužnosti smanjenja birokracije i državne uprave te ulaganjima u obrazovanje.