KOSOR O UGOVORU S EU

'Mediji lažu, udaraju na Vladu i mene osobno'

20.09.2011 u 12:01

Bionic
Reading

Laž je da će se smanjiti braniteljske mirovine temeljem pregovora s EU, ustvrdila je predsjednica Vlade Jadranka Kosor u općini Jalžebet gdje je otvorila novu farmu svinja Vaterinarske stanice Varaždin te obišla poduzetničku zonu

'Apsolutno ni u jednom trenutku nitko u EK nije postavljao smanjenje mirovina braniteljima kao pitanje. Dakako da zemlje članice EU razumiju da svaka

država ima pravo zaštiti na poseban način određenu kategoriju stanovništva, kao što smo mi učinili s braniteljima', naglasila je Kosor napomenuvši da se radi o mirovinama hrvatskih ratnih vojnih invalida.

Ponovivši da njihove mirovine tijekom pregovora nisu nikada postavljene kao problem, predsjednica Vlade iznijela je mišljenje zašto se ipak otvorilo to pitanje.

'Dnevni list koji je to danas objavio na naslovnici opasno manipulira činjenicama. Radi se o gruboj manipulaciji, a sada postaje potpuno jasno zašto se to radi. Dakako da takva naslovnica uznemirava hrvatske vitezove i ratne vojne invalide kojima poručujem da apsolutno nije točno to što se piše, što će se vrlo brzo vidjeti iz samog teksta ugovora o pristupanju EU. Međutim, nevjerojatno je da nekome u interesu svaki dan donositi ovakve stvari. Naravno, poruka je jasna: treba ponovno udariti na Vladu, ali i na mene osobno', ustvrdila je Kosor.

Odbacujući navode da Vlada skriva ugovor o pristupanju EU, naglasila je da javnost ima sve informacije.

'Kao što znate, čim je poljski premijer donio ugovor, iste sekunde sam ga poslala i predsjedniku RH i predsjedniku Hrvatskog sabora i predsjednici Nacionalnog odbora za praćenje pregovora. Završna verzija ugovora je na engleskom jeziku. Kada budu ispunjeni svi uvjeti, bit će objavljen na stranicama Vlade. Dakle, nema tajni ni misterije i to hrvatski mediji znaju, ali iz sebi znanih razloga manipuliraju. Kada smo primili ugovor, kao što vrlo dobro znaju, Vlada nije mogla sama objaviti tekst. No ubrzano se prevodi na hrvatski jezik i vjerujem da ćemo kroz nekoliko dana imati hrvatsku verziju, pa čim dobijemo odobrenje za objavu, to ćemo i učiniti jer je to naša obveza prema građanima pred kojima je referendum', najavila je Kosor, napominjući da je u pregovorima sudjelovalo stotine stručnjaka koji su upoznati sa svime što je dogovoreno.