MINISTAR PRAVOSUĐA UPOZORAVA

Čačić i Horvatinčić nemaju jednak medijski tretman

20.09.2011 u 11:48

Bionic
Reading

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković zamoljen da komentira početak suđenja Radimiru Čačiću za tešku prometnu nesreću koju je prouzročio u Mađarskoj, ustvrdio je kako je Hrvatska pružila svu pravnu pomoć s obzirom na to da se suđenje odvija u Mađarskoj, ali se i požalio na nejednak medijski tretman Čačića i Tome Horvatinčića

'Nije jednak tretman u medijima Čačića i jednog drugog osumnjičenika', rekao je nepričljivi Bošnjaković aludirajući na Tomu Horvatinčića, koji je gliserom usmrtio dvoje Talijana kod Primoštena. Dodao je da bi 'svaki političar, uočen s tako teškom optužbom, trebao razmisliti o svojoj političkoj karijeri'.

Na konferenciji za medije, koju je Bošnjaković sazvao kao predsjednik HDZ-a zagrebačke županije, mogli su se čuti hvalospjevi zagrebačkog dožupana Rudolfa Vujevića o suradnji županije i Vlade kada su u pitanju kapitalne investicije. Tako se ulagalo u niz škola, gradile su se dvorane, te se uložilo pet milijuna kuna u komunalnu infrastrukturu u Zagrebačkoj županiji.

Vujević je komentirao i činjenicu da su stanovnici velikogoričkog područja, koje je najviše stradalo u prošlogodišnjoj poplavi, dobili tek trećinu sredstava za naknadu nastale štete. 'Mi smo dali pet milijuna kuna za sanaciju štete od poplava, svoj smo dio realizirali', tvrdi dožupan. Na upit kada će zajedno s Vladom uložiti u kapitalnu investiciju izgradnje nasipa na Savi na brdovečkom području, koje je također bilo poplavljeno, Vujević ističe kako je riječ o projektu koji se radi dugi niz godina te kako je na Savi potrebno izgraditi hidrocentralu kako bi se regulirala rijeka.