NEBODERI NA JANKOMIRU

Čermak traži da se donese odluka oko 'Pijanih twinsa'

19.09.2011 u 19:51

Bionic
Reading

Ove godine zastupnici su tri puta odgodili donošenje odluke na temelju koje bi mogla početi gradnja nebodera na Jankomiru

General Ivan Čermak, vlasnik tvrtke Crodux, traži da predsjednik Skupštine Boris Šprem sazove sastanak s predstavnicima Grada i Odbora za prostorno uređenje te raščisti situaciju oko gradnje njegova nebodera.

Gradnja "pijanih twinsa" na Jankomiru na 33 etaže prema Croduxovim planovima trebala je već početi, no sve je zapelo na Odluci o donošenju UPU-a Slobodne carinske zone Jankomir jer su zastupnici tri puta ove godine donošenje odluke maknuli s dnevnog reda.

Smatraju da je povećana izgrađenost znatno veća nego što je bilo predviđeno kada su donijeli odluku o izradi UPU-a. Ured za prostorno uređenje tražio je mišljenje Ministarstva prostornog uređenje, koje tvrdi da zakonski nije uređeno izmjenjivanje odluka o izradi prostornih planova, ali da je sve u redu jer je nakon izmjena UPU-a provedena javna rasprava.

– Želimo da se donese bilo kakva odluka, da gospodin Čermak može odlučiti što dalje. On je do sada imao iznimno mnogo troškova. Ovo što se događa odraz je političke situacije u gradu. Prvo su nam rekli da će se to riješiti ispravkom, a onda je prošlo javnu raspravu.

Problem je što nakon rasprave postoji rok za izmjene i dopune te, ako on prođe, morat će se sve ispočetka – kazala je Katica Osrečki iz Croduxa. U Skupštini još ne znaju hoće li organizirati sastanak ili sjednicu Odbora.