KRATKOTRAJNO POGORŠANJE

S olujnim nevremenima stiže drastičan pad temperature

18.09.2011 u 11:43

Bionic
Reading

Iako će u noći s nedjelje na ponedjeljak znatno zahladiti te se očekuju obilne oborine te olujna nevremena, poboljšanje vremena očekuje se već u srijedu

Visokim temperaturama zraka za ovo doba godine konačno se nazire kraj. Još danas možete uživati u ljetnoj atmosferi i temperaturi do 32 stupnja Celzijeva. No već će krajem dana stići pogoršanje koje će donijeti toliko iščekivane oborine. No u noći na ponedjeljak na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru moguće su obilne kiše, a moguća su i olujna nevremena.

Tijekom sutrašnjeg dana pogoršanje vremena s nižim temperaturama praćeno jakom kišom i grmljavinom sa zapada će se proširiti na cijelu zemlju. Ponegdje se očekuje i obilnija kiša, više od 40 milimetara, posebice na Jadranu i predjelima uz Jadran, a moguće je i olujno nevrijeme.

U središnjim i zapadnim predjelima će zapuhati umjeren i jak sjeverac, u Slavoniji veći dio dana južni i jugoistočni vjetar. Jako, ponegdje i olujno jugo i jugozapadnjak na sjevernom i srednjem Jadranu u okretanju na jaku, na udare i olujnu tramontanu, navečer i buru. Najviša temperatura bit će u prvom dijelu dana, većinom od 20 na zapadu do 30° C na istoku, a popodne osjetno niža.

Osjetno hladnije vrijeme s čak za oko 20° C nižim temperaturama bit će u utorak. Najviše dnevne temperature zraka neće prelaziti preko 15° C te se i u utorak očekuju obilnije oborine s povremenim sunčanim razdobljem.

No u srijedu opet drastična promjena vremena, Iako se temperature neće više penjati iznad 25° C, do kraja tjedna očekuje nas sunčano i ugodno vrijeme s maksimalnim dnevnim temperaturama do 23° C.

More je i dalje ugodno, temperatura se kreće između 23 i 26° C stoga današnji dan, ako ste u prilici iskoristite za kupanje.